Gais, lesbianes i simpatitzants de la lluita pels drets homosexuals estan convocant mitjançant Facebook, blocs i altres xarxes socials a un acte massiu de petons de caràcter popular durant la visita del papa Benet XVI a Barcelona el 7 de novembre que ve.

Tal com anuncien al bloc "Queer Kissing Flashmob", l'acció, que tindrà lloc a la Plaça de la Catedral de Barcelona quan el Papa iniciï el recorregut cap a la Sagrada Família, s'ha plantejat com "una lluita pels drets sexuals i afectius, no des de la violència, sinó des de la passió".

"Quan Benet XVI passi per davant de nosaltres, ens besarem, home amb home o dona amb dona. És curiós notar com un acte tan noble com un petó pugui ser considerat revolucionari encara avui al segle XXI", ha explicat a EFE una de les organitzadores de l'acte, Marylène Carole.

La preparació d'aquest esdeveniment no s'ha vist exempta de controvèrsia, perquè el grup "Queer Kissing Flashmob", així com el seu perfil, van ser eliminats per Facebook quan ja portaven convocades més de 1.500 persones i un total de 12.000 havien estat convidades a l'esdeveniment.

Actualment, i després de la creació d'un altre perfil i grup que de moment no ha estat censurat, unes 110 persones (i més de 800 pendents de confirmar) assistiran al "Queer Kissing Flashmob".

"El nostre grup va ser eliminat sense més dilació i fins avui dia no hem rebut cap mena d'informació sobre el motiu. Tot apunta a una hipotètica censura", ha explicat Carole, qui va idear aquesta protesta que "neix d'un grup d'amics i no està vinculada a cap grup polític o organització queer".

El grup ha organitzat aquest acte de petons 'anti-papa' per a les deu del matí del diumenge 7 de novembre, quan Benet XVI surti de la Catedral barcelonina.

"Accionarem un senyal sonor que indicarà el moment en què començarà el petó i hi haurà un altre senyal quan hagin passat els dos minuts. Una vegada finalitzat el petó, ens anirem retirant com si no hagués passat res".

L'acte pretén ser pacífic i els organitzadors demanen que els participants no contestin a cap tipus de provocació o insult.

Aquesta iniciativa anti-papa se suma a altres organitzades per la campanya "Jo no t'espero", a la qual ja s'han adherit més de cinquanta entitats, o a un 'flashmob' de dansa per a la lluita contra la Sida que també tindrà lloc durant la visita del Papa a Barcelona.