L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha demanat als barcelonins que siguin els "millors amfitrions" del papa perquè la seva visita el novembre sigui un èxit, i que engalanin els seus balcons amb senyeres.

En un ban, encartat aquest dijous als mitjans de comunicació, assegura que Barcelona és una ciutat reconeguda per la "calidesa" amb la qual sap tractar els seus hostes, i que quan aquest té "el significat espiritual i la dimensió mundial" de Benet XVI reclama un "esforç addicional" perquè la seva estada sigui "una experiència única i un record inesborrable".

L'alcalde remarca que la visita del Papa per dedicar la Sagrada Família és una ocasió "excepcional" perquè Barcelona es mostri com la ciutat "tolerant, oberta i plural" que "treballa per a la pau i la cooperació" entre ciutats i pobles i que està "orgullosa" de la seva història, que "ningú podria entendre sense l'aportació fonamental" de l'Església catòlica.

Per aquesta raó, l'alcalde demana que "més enllà de les creences" de cadascun els barcelonins siguin els "millors amfitrions" del papa i contribueixin que la seva presència a la capital catalana sigui "un èxit".

Alhora, demana als barcelonins que engalanin els balcons i finestres amb senyeres, la bandera que "identifica, representa i germana" als catalans.