L'exgovernadora d'Alaska i cara visible del 'Tea Party', Sarah Palin, ha respost aquest dimecres a les crítiques que la vinculen a haver instigat la matança de Tucson, a Arizona, en què van morir 6 persones i va resultar ferida de gravetat la congressista demòcrata Gabrielle Giffords.

Palin s'ha defensat a través d'un vídeo penjat al seu Facebook, en què amb un to desafiant diu que 'els actes criminals comencen i acaben amb els criminals que els cometen', i que el debat polític als EUA sempre ha estat intens. 'En un món ideal, el discurs seria cívic, però no som perfectes', afirma. Palin va penjar a la seva web un mapa amb dianes als estats amb congressistes demòcrates a batre a les darreres eleccions.

'Després d'aquesta tragèdia impactant vaig escoltar en un primer moment amb perplexitat i després amb preocupació les declaracions irresponsables d'alguns que intenten responsabilitzar-me d'aquest terrible esdeveniment', assegura l'exgovernadora en el vídeo que dura vuit minuts. Palin acusa periodistes i comentaristes de fabricar un 'libel de sang' contra ella que només serveix per 'incitar el mateix odi i la mateixa violència' que justament aquests condemnen.

Molts analistes han vinculat el tiroteig d'Arizona amb el discurs polític agressiu utilitzat cada cop més als Estats Units, sobretot per alguns membres del Tea Party i per la pròpia Palin, que usa habitualment una retòrica vinculada a les armes de foc.

Abans de penjar el vídeo, Palin no havia respòs a les acusacions que la vinculaven a la matança d'Arizona. L'exgovernadora va fer públic un comunitat en què traslladava les seves condolences als familiars de les víctimes.