El vicepresident primer del Govern, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat aquest divendres que la sentència del Tribunal Suprem (TS) que ordena a la Generalitat que el castellà sigui llengua vehicular als col·legis amb el català, no qüestiona els principis bàsics del model lingüístic de Catalunya.

En aquest sentit, Rubalcaba ha avalat aquest divendres el model lingüístic en l'ensenyament a Catalunya perquè, segons la seva opinió, el Tribunal Suprem en la seva sentència del desembre passat "no ho qüestiona".

La sentència, de finals de desembre, assenyala que el Govern de Catalunya "haurà d'adoptar quantes mesures siguin precises" perquè el castellà es consideri també llengua vehicular en el sistema educatiu obligatori, conjuntament amb el català.

Amb aquesta premissa, Rubalcaba ha afirmat en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell de Ministres que la sentència del Suprem "no qüestiona la constitucionalitat" de la Llei d'Educació Catalana, de manera que la "dóna per bona".

Així doncs, el vicepresident i ministre de l'Interior s'ha limitat a dir que a la Generalitat li "correspon" aplicar la llei en virtut de la sentència del Suprem, tot i que tant CiU com el PSC van anunciar que no l'acatarien.

D'aquesta manera, ha eludit revelar si el PSOE abonarà que els socialistes catalans facin una crida a incomplir-la.