La Fiscalia de Milà ha obert un procés al primer ministre, Silvio Berlusconi, pels presumptes delictes de "suborn" i de "prostitució amb una menor" per l'anomenat 'cas Ruby', referint-se a l'adolescent marroquí Karima Ruby el Mahroug.

Berlusconi està sent investigat per prostitució infantil agreujada per mantenir relacions amb una noia de 17 anys a canvi de diners. La menor hauria participat en diverses festes del mandatari italià a la seva casa d'Arcore. A més, la fiscalia de Milà acusa Berlusconi d'abús de poder sobre els funcionaris de policia, a qui va obligar a confiar la noia -que s'havia fugat d'un centre de menors- a la consellera regional Nicole Minetti. La policia ha registrat el despatx de Minetti, acusada d'inducció a la prostitució d'adults i menors. En una aparició al Canal 5 aquest dijous, el primer ministre italià va dir que és 'un perseguit polític'.

Segons l'acte d'acusació, que publica 'Il Corriere della Sera' a la seva pàgina web, 'amb l'objectiu d'ocultar que havia estat client d'una prostituta menor d'edat durant nombrosos caps de setmana a la seva casa d'Arcore, Silvio Berlusconi va intentar assegurar-se la impunitat d'aquest delicte trucant a la comissaria central de Milà per obligar els funcionaris de policia, abusant de la seva condició de primer ministre, a confiar indegudament a la menor marroquina de 17 anys Karima 'Ruby', que s'havia fugat d'un centre de menors, a la consellera regional lombarda Nicole Minetti'.

La fiscalia ha ordenat diversos registres aquest divendres a Milà per buscar proves del delicte. En aquest moment la policia està registrant el despatx de la consellera Nicole Minetti, acusada d'inducció a la prostitució adulta i de menors. La policia també s'ha presentat al despatx de Giuseppe Spinelli, home de confiança de Berlusconi, però finalment els investigadors han renunciat al registre.

El delicte d'abús de poder sobre un funcionari públic està penat amb entre 4 i 12 anys de reclusió. Al primer ministre també se li imputa un delicte agreujat de prostitució de menors, que a Itàlia es castiga amb entre 6 mesos i 3 anys de presó a qui mantingui relacions sexuals amb menors a canvi de diners o altra retribució.

Dijous el tribunal constitucional italià va invalidar els punts clau de la llei de legítim impediment, a la qual s'acollia el mandatari per no acudir a declarar. 'Sóc un perseguit polític', es lamentava el primer ministre en una aparició al Canal 5. 'Són processos inventats, ridículs, grotescos. Si descobreixo que als tribunals que em jutgen la majoria dels jutges són d'esquerra, aniré a la televisió a explicar com són les coses', ha amenaçat 'Il Cavaliere'.

Els advocats del primer ministre asseguren que les acusacions són 'absurdes i infundades'. En un comunicat, la defensa diu que les al·legacions de la investigació han estat negades pels seus protagonistes i diversos testimonis, i l'han qualificat de 'seriosa interferència en la vida privada' de Berlusconi.

Berlusconi diu que no veu l'hora d'anar als tribunals

El primer ministre, Silvio Berlusconi, ha declarat que "no veu l'hora de defensar-se davant dels tribunals" de les acusacions "absurdes" que han estat comunicades per la Fiscalia de Milà, qui ha declarat Berlusconi com a imputat en un delicte de prostitució de menors per la menor Kharima 'Ruby' El Mahroug.

El primer ministre ha assegurat que "no creu que el país necessiti una contínua guerra entre la política i una part de la magistratura" i ha afirmat que "s'esperava que els magistrats esperessin un mínim d'una setmana" després de la sentència publicada aquest dijous pel Tribunal Constitucional sobre el 'legítim impediment', segons assenyala el diari 'La Stampa'.

Per la seva part, Karima Ruby El Mahroug ha assenyalat que "ha tingut por de ser eliminada" i d'acabar com la "transsexual de Roma", referint-se a Brenda, una transsexual que ha estat testimoni clau a l'escàndol de sexe i drogues que va obligar el president de la regió de Lazio, Pierro Marrazo, a dimitir i que va morir a l'incendi del seu apartament l'any passat.

En una entrevista concedida a la revista 'Vanity Fair', Ruby ha declarat que va començar a tenir por d'"acabar com Brenda" quan va saltar a la llum l'escàndol de les seves relacions amb el primer ministre, Silvio Berlusconi, el mes d'octubre passat, segons informa el diari 'La Stampa'.

El líder del Partit Democràtic, Pier Luigi Bersani, ha assenyalat que Berlusconi "fuig" dels problemes del país i es pregunta "què està fent el govern" per Itàlia. A més Bersani ha assegurat que el 'premier' fuig "també de sí mateix" perquè està obligat "a anar al pas de les coses verdaderes o presumptes".

Per la seva banda, el líder del partit Itàlia dels Valors, Antonio Di Pietro, ha assenyalat que "no és culpa de la fiscalia de Milà" si ha d'investigar "sobre un fet greu" com és intentar "cobrir comportaments il·legítims" comesos per Berlusconi.

Els documents revelats per la Fiscalia de Milà assenyalen que el primer ministre hauria mantingut relacions amb Ruby, ara ja major d'edat, entre febrer i maig de l'any passat. Per tot això, "s'ha notificat Silvio Berlusconi i els seus defensors una invitació per comparèixer" pels citats càrrecs, segons un comunicat de la Fiscalia.