El nombre de passatgers a l'Aeroport del Prat va augmentar l'any 2010 un 6,5% en relació a l'any anterior. Així, segons dades d'AENA, per les instal·lacions del Prat van passar 29,1 milions de persones, de les quals 17,5 milions van ser de vols internacionals i 11,6 de l'Estat.

Pel que fa els altres aeroports catalans, l'Aeroport de Girona va perdre un 8% dels passatgers i va registrar 4,8 milions de passatgers; mentre que a l'Aeroport de Reus, el descens va ser més acusat, del 16,7%. A la resta de l'Estat, el trànsit de passatgers va augmentar un 2,7% de mitjana en relació el 2009. Pel que fa al desembre, el nombre de viatgers ha augmentat un 7,9% i ha caigut un 40,4% a Girona i un 25,1% a Reus.

L'Aeroport de Barcelona va tenir el creixement més destacat dels aeroports comercials més destacats, amb un 6,5%, superant a l'aeroport del Madrid-Barajas, que va augmentar la seva activitat en un 2,9%. En nombre de passatgers, van passar 49,7 milions de passatgers per l'aeroport madrileny. En els rànquing de les destinacions dels usuaris de El Prat, Itàlia s'ha convertit en la primera destinació no-domèstica, superant Alemanya; mentre que Portugal puja de la 7a la 8a posició.

Els increments percentuals més forts del 2010 són els dels passatgers de la Federació Russa, amb un 65,2% de creixement, Àustria amb un 36,7% i Dinamarca amb un 32,8%.

El 2010 Air Canada i Qatar Airways han començat a operar a la instal·lació, cap a destinacions com Toronto, Montreal i Doha. Els passatgers de vols intercontinentals han crescut un 13% respecte a l'any anterior, destacant importants creixements d'Aerolíneas Argentinas, Aeroméxico, Avianca, Singapore Airlines i US Airways. A més, en els últims 5 anys les destinacions intercontinentals han crescut un 75%.