L'ocupació de l'antiga seu dels Jutjats de Barcelona (Via Laietana, 8-10) ha durat poc més de cinc hores. El ministeri de Justícia, propietari de l'edifici, ha denunciat l'ocupació i el jutge ha ordenat el seu desallotjament que s'ha fet efectiu a partir de la una del migdia.

La Guàrdia Urbana ha tallat la Via Laietana des de la Catedral fins al Passeig de Colom, i els Mossos d'Esquadra han procedit a desallotjar, un a un, els 150 sindicalistes que romanien a l'interior de l'edifici. Una desocupació sense incidents que s'ha allargat diverses hores per qüestions de seguretat.

La policia ha registrat el nom de cadascun dels 'okupes' i podria acusar-los d'un delicte d'usurpació en grau de temptativa.

Els sindicalistes havien ocupat aquest matí l'edifici per protestar contra la decisió del Ministeri de Treball de concedir a CCOO la 9a planta de l'edifici de Via Laietana número 18. Aquest fet implica que la CGT hagi d'abandonar les dependències que fins ara compartien i no disposi de cap local.

Durant l'ocupació, també s'han sentit consignes contra la gestió dels sindicats majoritaris en la negociació amb el govern espanyol sobre el sistema de gestions. Els membres de CGT han entrat a l'edifici al voltant d'un quart de deu i han tallat la Via Laietana durant uns minuts.