L'Ajuntament de Montmeló (Vallès Oriental) oferirà als bars de la localitat que puguin posar terrasses de forma gratuïta entre l'octubre i l'abril per lluitar contra la pèrdua de clients que pateixen els establiments per l'aplicació de la Llei Antitabac. El regidor de Comerç de la localitat, Pere Rodríguez, ha explicat a l'ACN que una trentena de bars es podrien acollir a la mesura. El regidor també ha precisat que durant els mesos de més calor, entre l'abril i l'octubre, els bars seguiran pagant si volen disposar d'una terrassa.

Rodríguez ha explicat que la majoria de bars optaven per posar les terrasses d'abril a octubre però que a la temporada de fred no hi trobaven rendibilitat: 'Per facilitar la dinamització comercial del centre del municipi i també per la conjuntura derivada de la posada en marxa de la Llei Antitabac vàrem decidir que durant aquest any i possiblement l'any que ve podran posar la terrassa també a l'hivern sense cap cost'.

Segons el regidor, un trentena de bars es podrien beneficiar de la mesura. També ha explicat que durant l'estiu es continuarà amb la mateixa tarifa, que es calcula en funció dels metres quadrats i fa que els establiments acabin pagant entre 700 i 800 euros. Als bars que opten per posar la terrassa tot l'any se'ls hi bonificarà la part proporcional referent als mesos d'hivern.

Rodríguez ha reconegut que els bars s'havien queixat de les pèrdues que suposa la nova legislació i l'afectació que té sobre la facturació dels establiments: 'Ho noten sobretot els bars que no ofereixen dinars i que depenen més de servir begudes i cafès. Però també havíem vist que els carrers s'omplien de gent fumant, cendrers i burilles al terra', ha explicat.