El Ple del Parlament designa aquest dimecres els vuit senadors autonòmics que han de representar la Generalitat al Senat. A Convergència i Unió (CiU) li han pertocat quatre senadors, el Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) dos, i tant el Partit Popular de Catalunya (PPC) com Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA) han triat un senador cadascun.

Entre els vuit nomenaments, destaquen els noms de Joan Saura, pel grup parlamentari d'ICV-EUiA, i d'Alícia Sánchez-Camacho (PPC), que repeteix com a senadora. Dels vuit senadors que representaran la Generalitat, cinc repeteixen i hi ha tres cares noves, dos de CiU- Coralí Cunyat i Eva Parera- i Joan Saura per ICV-EUiA.

Les quatre designacions del Grup Parlamentari de CiU compten amb dues novetats i dos senadors que repeteixen al càrrec. D'una banda, la regidora de Convergència Democràtica a l'Ajuntament de Girona, Coralí Cunyat i Badosa, s'estrena com a representant autonòmica al Senat; i l'altre cara nova és la regidora delegada d'Hisenda de l'Ajuntament de Corbera, Eva Parera i Escrichs, que va substituir com a portaveu del partit l'actual vicepresidenta i consellera de Governació i Relacions Institucionals de la Generalitat, Joana Ortega (UDC). Per altra banda, tant Joan Maria Roig i Grau com Jordi Vilajoana i Rovira es mantenen com a senadors de CiU.

Al seu torn, els dos senadors del grup parlamentari del PSC repeteixen càrrec, en una aposta per a la continuïtat en el Senat. En aquest sentit, Assumpta Baig i Torras i Joan Sabaté i Borràs representaran els socialistes a la cambra alta espanyola al llarg d'aquesta legislatura.

El PPC també manté la seva senadora, Alícia Sánchez-Camacho i Pérez. D'aquesta manera, la presidenta dels populars a Catalunya compaginarà el seu escó al Senat amb el que ja té al Parlament.

Finalment, el grup parlamentari d'ICV-EUiA ha triat Joan Saura i Laporta com a senador. La coalició s'ha decidit per l'exconseller d'Interior, en detriment de Joan Josep Nuet (EUiA), qui ocupava el càrrec al Senat des del 2008. Això va provocar un conflicte obert entre els socis de coalició i, finalment, ICV ha imposat Saura a EUiA.

La votació de l'elecció dels candidats s'ha fet per assentiment, ja que no hi ha hagut objeccions per part de cap diputat.