Felip Puig ha respost les crítiques sorgides per la proposta del Govern d'augmentar el límit de velocitat a 130 quilòmetres hora en alguns trams d'autopista. Considera que els recels per part de polítics com el cap de la Dirección General de Tráfico (DGT) indiquen una 'visió tancada' i ha afegit que fins ara s'havien imposat mesures 'carregades de fonamentalisme i un cert dogmatisme'. 'És evident que el retorn del sentit comú i d'una certa lògica genera debat', ha raonat Puig en una visita a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC), on ha demanat als cossos de seguretat l''adaptació' davant de possibles retallades pressupostàries, tot i que ha assegurat que els sous estan garantits.

En una atenció als mitjans en el decurs de la jornada de portes obertes a l'ISPC, Puig ha remarcat que la mesura dels 130 km/h no és ni de bon tros una 'prioritat' pel Govern tot i que sí afirma que és un element de 'debat polític'. '¿Quin model de societat volem?, que prohibeixi?', que ho decideixi tot l'administració', ha qüestionat el conseller plantejant la idoneïtat en quant a si polítics com el director de la DGT, Pere Navarro 'siguin els que marquin el nostre entorn vital', ha dit Puig.

Felip Puig ha posat com a exemples França i Alemanya com a països 'avançats' on considera que s'estan aplicant limitacions de velocitat 'més raonables'. Tot i així, nega que a Catalunya s'arribi a aplicar la 'velocitat' lliure, tal com fa el país germànic. Ha apel·lat, això sí, al 'sentit comú' i la 'responsabilitat individual' dels conductors, així com la 'vigilància' de les autoritats. 'Si diversos estudis indiquen que la velocitat mitjana supera els 120 km/h, això vol dir que força gent que circula a una velocitat superior a la marcada', ha conclòs.

Seguretat i Vocació

El conseller d'Interior ha reconegut també que l'actual context de crisi econòmica 'potser' suposarà ' dilatar la construcció de comissaries o parcs de bombers' o bé 'publicar menys llibres o organitzat menys actes protocolaris'. Ha llençat, però, dos missatges de tranquil·litat. D'una banda, a la ciutadania, assegurant que la 'seguretat' al país està garantida.

De l'altra, a totes els qui treballen pels cossos i forces de seguretat que depenen de la Generalitat, dient que els sous i les nòmines no corren perill. Sí que ha reivindicat, però, la vocació dels agents al servei de la societat. Un element que facilitarà que el col·lectiu s''adapti' a les restriccions pressupostàries, tal com s'estan adaptant altres sectors de la societat. 'L'esforç és inherent a la vocació', ha dit Puig 'no estem demanant treballar més per menys diners', ha afegit. En aquest sentit, l'aposta és una millor 'organització' per aprofitar els recursos disponibles i de disposar del 'talent' que surt d'institucions com l'ISPC.