Les urnes de la consulta sobiranista de Barcelona han rebut un miler de vots en els primers set minuts des de que s'han obert, a les nou del matí. Precisament, a les dotze del migdia ja s'han apropat a les 300 meses electoral el 8,27% dels ciutadans de Barcelona amb dret de vot. En total, 94.575 vots, als quals s'afegeix la part proporcional dels vots anticipats recollits en els darrers mesos als diversos districtes de la ciutat. El portaveu de Barcelona Decideix, Alfred Bosch, ha valorat molt positivament aquesta dada, que demostra que es superaran les previsions de participació mínimes marcades per l'organització, i que rondaven el 10% i 12% en tota les jornada.

Tot i la normalita amb què s'està desenvolupant la consulta, un desconegut ha amenaçat el matí d'aquest diumenge unes voluntàries que es trobaven a les urnes de la Rambla Santa Mònica de Barcelona, tot i que l'incident no ha anat més enllà gràcies a la intervenció d'un agent de seguretat, han confirmat a Europa Press fonts de la plataforma Barcelona Decideix, que han tret ferro al succés.

Amb tot, han assegurat que la normalitat és a tots els districtes de la ciutat de Barcelona, malgrat algunes esbroncades aïllades als voluntaris d'algunes urnes.

Un error informàtic impedeix votar a l'urna a Puigcercós i Portabella

Aquest matí, a primera hora un error informàtic en les urnes per a la consulta independentista col·locades a la Rambla Santa Mònica de Barcelona ha impedit votar a primera hora d'aquest diumenge al president d'ERC, Joan Puigcercós, i al candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Jordi Portabella, han confirmat a Europa Press fonts de la Plataforma Barcelona Decideix.

El sistema informàtic s'ha penjat durant deu minuts, el que ha impedit votar a centenars de persones, que han pogut fer-ho més tard.

Els organitzadors han proposat als presents votar per correu, encara que tant Portabella com Puigcercós han preferit esperar que es solucionés el problema informàtic per poder votar a l'urna instal·lada al carrer.

A més, en la citada urna s'ha detectat un DNI duplicat, després que els organitzadors hagin anul·lat un total de 650 vots duplicats dels emesos de forma anticipada, i que seran destruïts en acabar l'escrutini.

De 9 a 20 hores, 1,4 milions de barcelonins estan cridats a votar en una convocatòria sense validesa legal i amb un cens electoral més elevat que el de totes les localitats catalanes que fins ara n'han organitzat una.