El nacionalista Ollanta Humala i l'exministre Pablo Kuczynski són els dos candidats que s'enfrontaran a la segona volta de les eleccions presidencials peruanes, després d'obtenir un 27,62% i un 23,11% dels vots a la primera volta, respectivament, segons el balanç oficial divulgat per l'Oficina Nacional de Processos Electorals (ONPE) amb el 50,53% de les paperetes escrutades.

En tercer lloc, se situa Keiko Fujimori, filla de l'expresident Alberto Fujimori, amb un 21,95% que la deixa fora de la carrera presidencial, malgrat que els sondejos a peu d'urna apuntaven que seria la rival de Humala en la segona ronda de votacions.

A continuació, es troben l'expresident Alejandro Toledo i l'exalcalde de Lima Luis Castañeda amb un 15,1 i un 11,4% de les paperetes, respectivament, de manera que també queden fora de la pugna electoral, segons informa l'agència de notícies ANDINA.

Aquest és el tercer balanç oficial divulgat per l'ONPE. En el segon informe els resultats concedien un 26,99% dels vots a Humala, un 23,6% a Kuczynski, un 21,84 a Fujimori, un 15,37% a Toledo i un 11,5% a Castañeda.

La cap de l'ONPE, Magdalena Chu, ha anunciat que els resultats s'aniran actualitzant cada dues hores, de manera que el quart balanç es coneixerà cap a les 2.00 de la matinada (9.00 del matí a Catalunya).