La dona que té sota el seu comandament totes les forces militars espanyoles ha estat víctima d'uns simples lladregots. Segons ha pogut saber Regió7 la ministra de Defensa, Carme Chacón, ha denunciat el robatori del seu vehicle particular, un turisme que li va ser sostret de dins de l'aparcament de la seva residència a Esplugues de Llobregat. L'incident és portat amb la més absoluta discreció pels Mossos d'Esquadra i pels altres cossos de seguretat, als quals s'ha demanat col·laboració en la recerca del vehicle. La sostracció s'hauria produït aquesta mateixa setmana i la recerca ha estat, fins ara, infructuosa. El vehicle robat és el que la ministra utilitza per a usos particulars, si bé usualment es mou en vehicle oficial, una facilitat de què ha disposat de forma ininterrompuda durant els darrers anys. Segons algunes fonts, el vehicle en qüestió és un Volkswagen Golf.

Urbanització alt estànding

La llar d'on va ser sostret el vehicle és una unifamiliar adossada de dues plantes i pàrquing situada en una urbanització d'alt estànding a Esplugues de Llobregat, en una zona del poble pròxima a l'accés a Barcelona per la Diagonal. El complex està format per 18 habitatges, i és la residència particular de la ministra i de la seva parella, Miguel Barroso, exsecretari de Comunicació del Govern de José Luís Rodríguez Zapatero i hores d'ara president de la Casa América a Madrid. Durant la major part del temps, la parella resideix al pis de Barroso a Madrid, situat a la zona antiga de la ciutat.

La unifamiliar d'Esplugues és la darrera de les moltes residències on ha viscut Carme Chacón, que de jove va canviar tres vegades de ciutat per les necessitats laborals dels seus pares. Va néixer a Esplugues del 1971 i ha viscut també a Barcelona, l'Hospitalet i Girona -on va ser professora a la Universitat- i novament a Esplugues, on ara té el seu domicili oficial. Tot i que no ha transcendit ni el més mínim detall de les circumstàncies del robatori, aquest s'hauria produït en un moment en què, com és freqüent, la casa estava buida. Aquest diari no ha pogut confirmar si l'habitatge és objecte de vigilància permanent en les moltes hores de la setmana en què no hi ha ningú a dins. En termes generals, però, les residències dels ministres són vigilades també quan estan desocupades.

Carme Chacon té vehicle oficial i una agenda que la manté lluny de la seva residència particular des de fa 11 anys, quan va ser elegida diputada a les Corts de Madrid, i especialment des que va ser nomenada ministra d'Habitatge per Rodríguez Zapatero el 2007. El 14 d'abril del 2008, embarassada i casada des de feia pocs mesos, es va convertir en la primera dona ministra de Defensa de la història espanyola. Actualment aspira a la successió del seu cap i mentor, en competència amb el vicepresident Alfredo Pérez Rubalcaba.

La brillant trajectòria d'aquesta dona nascuda el 1971, filla d'un bomber i d'una advocada, va començar a Esplugues, quan el 1999 va ser elegida regidora de l'Ajuntament i nomenada primera tinent d'alcalde, càrrec que va exercir fins al 2003. Entre les seves responsabilitats hi havia, precisament, la Seguretat Ciutadana. Ara, la que fou la seva policia local li busca el cotxe.