El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha titllat aquest dissabte el Govern de "miserable" per la gestió de les ajudes de la Renda Mínima d'Inserció, també coneguda com PIRMI. Herrera ha criticat que "milers de persones han deixat de cobrar el mínim per subsistir, 420 euros, perquè el Govern convergent ha decidit canviar els criteris d'accés" al PIRMI deixant "el 45% dels receptors sense cap prestació". En el text 'El jorn dels miserables' al seu bloc, el dirigent ecosocialista ha assegurat que aquest "no és el govern dels millors, sinó per als millor situats econòmicament". "Aquests no pateixen gens ni mica amb el Govern de Mas", ha afegit.

El dirigent ecosocialista ha preguntat "per què el govern dels 'millors' retalla els ajuts a qui més els necessita? Per què fa servir un argument tan poc creïble com el de la lluita contra el frau? Per què no lluita contra el frau allà on de debò és necessari, fent que qui més té més pagui, i concertant estratègies amb l'Estat per evitar el frau fiscal de les grans fortunes?", pregunta també. Ha considerat que "senzillament perquè no és el govern dels millors sinó per als millor situats econòmicament". "Aquests no pateixen gens ni mica amb el Govern de Mas. Per a la resta, retallades", ha apuntat.

Herrera ha criticat que el Govern vol regularitzar la situació de la gent, però, ha dit, "els serveis d'atenció que ha de regularitzar la situació de les persones afectades no donen l'abast". Ha posat d'exemple que "moltes persones passen dies sencers trucant sense que ningú els despengi el telèfon" i que "el responsable del disseny del procés diu que la decisió de fer-ho el mes d'agost està presa a consciència", sabent que "hi hauria gent que podria patir una mica". En aquest sentit, ha declarat que cal que el secretari general del Departament d'Empresa i Ocupació, Enric Colet, "sàpiga que aquestes persones pateixen diàriament i que amb la seva mesura no pateixen una mica sinó que ni tan sols tenen els mínims recursos per alimentar les criatures que en depenen".