Desenes de milers de persones s'han manifestant al davant del parlament grec aquest divendres i hi ha hagut focus aïllats de violència en la primera jornada de la vaga general de 48 hores, com a protesta de les mesures d'austeritat, informa Reuters. Més de 5.000 policies s'han desplegat als carrers. "No tenim futur aquí. Tota la gent vol marxar a l'estranger. Aquí no hi ha feina", ha dit a Reuters una jove de 17 anys, Anastasia Kolokotsa, que protestava a les portes del parlament.

Molts dels manifestants portaven cascs i a primera hora de la tarda hi ha hagut alguns enfrontaments, en els quals alguns joves han llançat còctels molotov i la policia ha respost amb gasos lacrimògens.

La vaga general, de 48 hores, ha tancat els departaments del govern, negocis i serveis públics, així com comerços. A més, uns 150 vols domèstics i internacionals han estat cancel•lats. Tot plegat, abans que el parlament grec voti les darreres mesures que inclouen l´augment d'impostos, la retallada salarial i l´acomiadament de funcionaris.