El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha posat el seu càrrec a disposició del president de la Generalitat, Artur Mas, pel desgavell que s'ha produït en el pagament de l'extra de Nadal als treballadors públics.

"La responsabilitat és meva. El Govern sap que té el meu tema a la seva disposició", ha assegurat Mas-Colell, en roda de premsa, després de fer públic que el Govern pagarà entre aquest dijous i divendres el 20% de l'extra de Nadal dels treballadors públics que encara no han cobrat després d'haver obtingut un crèdit pont.

Mas-Colell ha indicat que, si el Parlament ho acorda, compareixerà a la Cambra catalana per donar explicacions sobre aquest assumpte i després de demanar disculpes per tot l'esdevingut, ha fet autocrítica: "S'han pres decisions que haurien pogut haver-se pres millor".

El Govern va indicar a mitjan desembre que pagaria amb retard l'extra de Nadal davant dels problemes de liquiditat que pateix la Generalitat, situació que atribuia al fet que el Govern va posposar el pagament a Catalunya dels 759 milions d'euros, a càrrec de la disposició addicional tercera de l'Estatut, que garanteix que l'Estat invertirà en infraestructures a Catalunya el mateix percentatge que la contribució d'aquest territori al PIB nacional.

Davant de la situació, es va acordar pagar més tard de l'habitual l'extra de Nadal: el 80% de la nòmina es pagaria aquesta setmana, i el 20% es deixaria per al pròxim any, tot i que finalment es cobrarà entre aquest dijous i divendres.

La setmana passada, en efectuar-se el cobrament de la paga de desembre, es va donar la circumstància que el Govern, en calcular la reducció de l'IRPF de la paga extra, ho feia en base al 100% del total, i no sobre el 80% de la paga, cosa que va fer sense avisar els treballadors, el que ha generat crítiques entre els sindicats i els partits de l'oposició.