Crits i xiulets han acompanyat Iñaki Urdangarin en la seva sortida dels jutjats de Palma en la pausa per dinar. El gendre del Rei ha tornat a fer un tros del recorregut a peu i en aquesta ocasió no ha fet cap tipus de declaració. Com a contrapartida, la sortida del jutge del cas 'Palma Arena', José Castro, i dels fiscals ha estat rebuda amb una ovació de la gent i amb crits de 'Visca la Justícia'. Segons diferents fonts judicials, Castro ha centrat diverses de les seves preguntes a Urdangarin en la venda de l'equip ciclista Banesto al govern balear, formació que va passar a anomenar-se Illes Balears. Per "facilitar" aquesta operació, el duc de Palma es va embutxacar una comissió d'uns 300.000 euros.

Aquesta xifra exacta la va donar l'exdirector general d'Esports de Balears, José Luis 'Pepote' Ballester, en la seva compareixença la setmana passada. Diego Torres, per la seva banda, es va acollir al seu dret a no declarar, a l'espera del que digui Urdangarin, per si l'implica directament o no en el cas. De moment, el magistrat del cas 'Palma Arena' encara no ha abordat cap pregunta sobre els convenis signats amb el govern valencià i el govern balear per organitzar congressos.

Mesures cautelars contra Urdangarin

Per la seva banda, l'advocada del sindicat Manos Limpias, Virginia López, ha confirmat que demanarà mesures cautelars contra Iñaki Urdangarin, encara que no ha precisat quines sol·licitarà -fiança, presó provisional o retirada del passaport-, un cop acabi la declaració del gendre del rei Joan Carles. López ha comentat també que el duc de Palma està responent totes les preguntes que li estan fent tant el jutge Castro com els fiscals anticorrupció, i que es tracta d'un cas amb molts detalls i que necessita d'un "interrogatori minuciós".