"Compareixo avui per demostrar la meva innocència i el meu honor en la meva activitat professional", així ha començat Iñaki Urdangarin les seves breus paraules davant els periodistes abans d'entrar als Jutjats de Palma per declarar com imputat per la seva presumpta implicació en el cas Nóos. "Durant aquests anys he exercit les meves responsabilitats i he pres decisions de manera correcta i amb total transparència", ha insistit el duc de Palma, que ha arribat a peu quan eren les 8.48 hores i ha assegurat que la seva intenció "és aclarir la veritat dels fets". "I estic convençut que la declaració d'avui contribuirà a demostrar-ho", ha finalitzat Urdangarin amb contundència.

Iñaki Urdangarin ha arribat als jutjats al voltant de tres quarts de deu del matí. Ha arribat en cotxe fins a l'accés als jutjats, però ha volgut baixar a peu la rampa del pàrquing que dóna accés a la porta de darrere de l'edifici. Enmig d'una gran expectació mediàtica i en un posat seriós, el duc de Palma s'ha aturat justa abans d'entrar per atendre una seixantena dels mitjans que estan acreditats per seguir el cas. "Compareixo avui per demostrar la meva innocència i el meu honor en la meva activitat professional", ha declarat breument.

Cap a les vuit del matí ja hi havia alguns manifestants als accessos dels jutjats que l'han escridassat i l'han titllat de 'xoriço'. A dos quarts de nou han arribat més manifestants convocats per grups independentistes, republicans i d'esquerres que han proferit crits contra la monarquia i els polítics.