L'assassí de set persones a Tolosa ha mort aquest dijous en l'assalt de la policia francesa a la casa on s'atrinxerava des de fa prop de 33 hores, segons ha confirmat l'Elisi. El jihadista Mohamed Merah hauria ferit tres dels agents del cos d'elit RAID de la policia francesa, un de gravetat, i després de cinc minuts d'intercanvi de trets i fortes explosions ha mort.

Mohamed Merah, l'assassí de set persones a Tolosa i Montauban, s'ha llençat pel balcó de casa seva mentre disparava als agents que intentaven arrestar-lo. El jihadista ha mort en la caiguda i la policia ha trobat el seu cadàver a terra. "La mort no li feia por", ha explicat el ministre francès d'Interior, Claude Guéant, després d'un intercanvi de trets "molt violent i intens", d'uns cinc minuts i en què els agents han fet servir 300 cartutxos de bales. Merah estava amagat al lavabo del seu domicili i quan la policia hi ha entrat ha obert foc, ferint dos agents, segons Guéant, un al peu i l'altre lleument.

En un comunicat oficial, Nicolas Sarkozy ha felicitat les forces de l'ordre que han participat en la intervenció policial. "El president felicita totes les forces de l'ordre després dels tràgics esdeveniments de Montauban i Tolosa. En aquest moment tenim un record especial per les persones que han resultat víctimes i ferides pel presumpte assassí".

El suposat autor dels atemptats contra una escola jueva i contra soldats musulmans de l'exèrcit francès no havia donat senyals de vida des d'aquest dimecres a la nit i les autoritats franceses no sabien si continuava viu o s'havia suïcidat. "Vull morir amb les armes a la mà", havia advertit Merah.