L'home sospitós d'haver assassinat tres nens i un rabí en una escola jueva aquesta setmana a Tolosa, ha dit aquest dimecres que ell mateix podria entregar-se a la policia. L'home es troba en una casa de la ciutat francesa, assetjada des de fa hores pels cossos de seguretat, i en qual han resultat ferits tres oficials de la policia després d'un tiroteig amb els sospitosos. L'àrea està acordonada per més de 300 agents de la gendarmeria fortament armats. En un comunicat oficial, el president francès, Nicolas Sarkozy, ha demanat continuar lluitant "units contra el terrorisme", que no podrà "fracturar" la nació francesa. Mentrestant, a Jerusalem se celebra el funeral de les quatre víctimes, d'origen jueu.

La policia assetja el sospitós dels assassinats a la casa on hi ha hagut el tiroteig. El ministre de l'Interior, Claude Gueant, ha dit que el sospitós té 24 anys, que havia visitat l'Afganistan i el Pakistan, i que els quatre assassinats responen a una venjança per les missions militars franceses a l'exterior. De la mateixa manera, la policia sospita que podria ser l'autor de la mort de tres soldats d'origen nord-africà la setmana passada.

El president Nicolas Sarkozy, en plena campanya per la reelecció que es decidirà d'aquí a cinc setmanes, ha condemnat el racisme per l'atac de dilluns a l'escola. La gestió que faci de la crisi pot decidir la intenció de vot dels electors.

El ministre Gueant ha assegurat als periodistes en una conferència de premsa a Tolosa que el sospitós "ha declarat ser un mujaidin relacionat amb Al-Qaida".

"Volia venjar-se pels nens palestins i volia atacar l'exèrcit francès per les intervencions a l'estranger". En aquest sentit cal recordar que França té tropes a l'Afganistan com a part de la coalició internacional liderada per l'Otan.

Gueant no ha dit com s'ha aconseguit localitzar l'home, però sí ha confirmat que la policia està parlant amb el seu germà en un altre indret en referència als assassinats.

La mare del sospitós també ha aparegut en escena per ajudar els negociadors. L'home s'ha atrinxerat en un petit edifici d'apartaments, a un suburbi a pocs quilòmetres de l'escola jueva Ozar Hatorah, on dilluns va tenir lloc el tiroteig.

La zona està acordonada per policies fortament armats i equipats amb armilles antibales i cascs.