Milers de treballadors convocats pels sindicats majoritaris desfilen durant el Primer de Maig pel centre de Barcelona per protestar contra les retallades en el sector públic i contra la reducció de l'Estat del Benestar. El gruix de la manifestació, encapçalada pels secretaris general de CCOO i la UGT, Joan Carles Gallego i Josep Maria Àlvarez, han partit poc abans del migdia de la Ronda de Sant Pere i Passeig de Gràcia, rere una pancarta que deia ''S'ho volen carregar tot. Treball, drets i dignitat''. Les centrals sindicals USOC, CSC i CGT també han participat en la mobilització del Primer de Maig, però mantenint-se al marge del recorregut oficial de les dues principals organitzacions sindicals.

Els manifestants aplegats a la plaça d'Urquinaona de Barcelona han començat la seva marxa amb la proclama de "un elefant es gronxava sobre una tela d'aranya", com a crítica a la monarquia i al fet que el Rei va anar de cacera a Botswana .

Al principi de la manifestació, just després dels sindicats, hi ha el president d'ERC, Oriol Junqueres, el líder del PSC, Pere Navarro; i el secretari general d'ICV, Joan Herrera.