El president de Veneçuela, Hugo Chávez, "està sent operat en aquest instant" a Cuba, ha afirmat aquest dimarts el seu homòleg equatorià Rafael Correa. El president de l'Equador, que va visitar Chávez aquest dilluns al vespre a l'hospital de l'Havana on està ingressat, ha dit que es tracta d'una operació "molt delicada". Hugo Chávez va anunciar aquest diumenge a través d'un missatge a la televisió veneçolana que se sotmetria a una quarta intervenció quirúrgica per la reparació de cèl·lules malignes, que podria obligar-lo a deixar el poder. Chávez va demanar el vot per l'actual vicepresident veneçolà, Nicolás Maduro, en cas que l'operació no tingui bons resultats i s'hagin de celebrar nous comicis.

"El meu amic i col·lega està passant els moments més durs de la seva vida, està essent operat en aquest instant. Una operació molt delicada", ha dit Correa després d'una reunió amb el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos.

Hugo Chávez, de 58 anys, va viatjar a Cuba aquest cap de setmana per sotmetre's a aquesta intervenció amb caràcter d'urgència, després que se li detectessin noves cèl·lules malignes a la zona pèlvica. El president veneçolà va anunciar-ho a través d'un missatge televisat on per primera vegada va parlar de successió. Chávez va demanar que, en cas que l'operació no vagi bé i els veneçolans celebrin nous comicis, votin l'actual vicepresident del país, Nicolás Maduro, un sindicalista i conductor d'autbús de 50 anys fidel a Chávez.