Direcció i sindicats de Paradors de Turisme han tancat aquesta nit un acord en relació a l'expedient de regulació d'ocupació (ERO).

La xifra d'acomiadaments es queda finalment en 350 persones, la mateixa que es recollia a l'última oferta de la cadena hotelera pública, que inicialment contemplava 644 acomiadaments, amb la novetat que s'obre la possibilitat que els treballadors es puguin acollir voluntàriament.

La indemnització per acomiadament ha estat incrementada fins als 25 dia de salari per any de servei, amb un màxim de 20 mensualitats.

L'únic parador de la xarxa que tancarà les portes totalment és el de Port Lumbreras, com estava previst en l'última oferta de l'empresa, que inicialment també va plantejar els tancament de Ferrol (La Corunya), Verín (Orense), Albacete, Ayamonte ( Huelva), Manzanares (Ciudad Real) i Terol.

Tanmateix, 27 centres patiran tancaments parcials per períodes de dos, tres o quatre mesos enfront dels cinc que Paradores va plantejar inicialment.

A Catalunya els paradors de Cardona, la Seu d'Urgell, Aiguablava, Arties, Vic Sau i Vielha, que, segons els plans inicials, havien de tancar cinc mesos, finalment només deixaran d'estar oberts els 40 dies corresponents al tancament per vacances.