Rull afirma que la centralitat passa pel dret a decidir

El secretari d'organització de CDC, Josep Rull, respon a Duran i demana ''coherència'' amb el programa de CiU

03.03.2013 | 16:28
Rull afirma que la centralitat passa pel dret a decidir
Rull afirma que la centralitat passa pel dret a decidir

El secretari d'organització de Convergència, Josep Rull, ha respost a Duran i Lleida en relació amb l'afirmació que CiU ha perdut centralitat. Rull ha afirmat al canal 3/24 que ara la centralitat passa pel dret a decidir, que ''és la gran majoria'' de Catalunya. El secretari d'organització ha identificat les dificultats polítiques de CiU en la manca de ''coherència i previsibilitat'' que suposen alguns relats polítics i per això ha demanat explícitament a Duran i Lleida que ''reflexioni'' sobre aquesta necessitat de complir amb el programa de CiU, que és el contracte signat amb la ciutadania. Rull ha donat per tancada ''la vella política'' de l'ambigüitat que té un ''altíssim nivell de rebuig''.

Després de l'entrevista de Duran i Lleida a 'El Peródico' de Catalunya aquest diumenge on el líder democratacristià afirmava que CiU havia perdut la centralitat política de l'escenari de Catalunya, Josep Rull, en una entrevista concedida al canal 3/24 ha respòs que en aquests moments la centralitat ''passa pel dret a decidir'' que suposa la gran majoria de la política catalana.


El secretari d'Organització ha admès com Duran que CiU passa per moments de dificultats polítiques segons indiquen les últimes enquestes d'opinió, però ha discrepat en relació amb la identificació de l'origen d'aquestes dificultats.

Per Rull les dificultats són ''innegables'' però tenen ''molt a veure'' amb el relat d'alguns líders de la coalició que actualment es presenta a l'opinió públic. El dirigent convergent s'ha mostrat convençut de la necessitat de ''superar'' les ambigüitats i oferir un relat ''coherent i previsible'' que és el que els ciutadans ''valoren ara més que mai''.

El secretari d'Organització ha dit que el programa electoral, que és el contracte que es va signar amb els ciutadans, ''és molt clar i qualsevol element que se'n sortir d'aquesta coherència i d'aquesta previsibilitat'' posa dificultats a què arribi amb nitidesa el missatge de CiU.

Rull s'ha mostrat d'acord en la necessitat de que tots els militants i dirigents de CiU reflexionin ''i molt'' sobre aquestes dificultats però ''també haurà de reflexionar d'una manera molt concreta a l'entorn de tot això el mateix Duran i Lleida''.

Josep Rull ha concretat que els temes de reflexió que han d'ocupar al líder democratacristià són els plantejaments que han de ser coherents i previsibles i abandonar ''la vella política de l'ambigüitat'' que any enrere practicava CiU però que en aquests moments provoca un ''altíssim nivell de rebuig de la ciutadania''. Rull ha afegit que CiU ''dóna per tancada'' aquesta ''vella política''.

La clara amenaça de l'estat espanyol

En relació amb l'objectiu de dèficit que imposa el govern espanyol i de moment la posició contrària de flexibilitzar aquest objectiu, segons ha anunciat el ministre d'Hisenda Cristóbal Montoro, Rull ha dit que ''hi haurà un moment que no ho podrem aguantar''. Per al secretari d'Organització és molt necessari obtenir una gran majoria al Parlament per fer front aquesta ''clara amenaça'' del govern espanyol de no pagar els deutes de la Generalitat. ''És una situació inadmissible'' ha qualificat.

Rull ha demanat ''una gran mobilització d'aquest país'' contra aquesta política d'austeritat ''arbitrària'' que impulsa el govern espanyol.

Rull no descarta eleccions plebiscitàries

En relació amb la possibilitat de què davant aquestes exigències de retallades Esquerra acabi no aprovant els pressupostos de la Generalitat, Rull és un escenari que ''no s'imagina de cap de les maneres''. El secretari d'Organització ha recordat que en aquest camí cap a la sobirania, Catalunya necessita d'un govern fort i d'un Parlament molt determinat, cosa que descarta un supòsit de rebuig dels pressupostos. Rull ha afegit que ''fins ara ERC ha estat impecable''.

Josep Rull ha respòs també a la proposta llençada fa uns dies pel president d'ERC, Oriol Junqueras, d'anar a unes eleccions amb una candidatura conjunta amb CiU. Rull ha recordat que el president Mas ja ho havia plantejat en el transcurs de la campanya electoral del 25-N i per tant s'ha de preveure que es poden utilitzar totes les possibles vies davant l'exercici constant ''d'insensatesa'' per part del govern espanyol.

En un escenari d'aquestes característiques, sempre es pot defensar la convocatòria d'unes eleccions ''plebiscitàries''. ''No les descartem però això seria avançar-se en uns esdeveniments de futur'', ha acabat afirmant Rull.

Arreu

No tot és llogar i comprar
No tot és llogar i comprar

No tot és llogar i comprar

Masoveria urbana, cessió d'ús, dret de superfície i copropietat són alguns dels models d'accés a...

Milers de firmes per acabar amb el malbaratament de menjar als col·legis

Milers de firmes per acabar amb el malbaratament de menjar als col·legis

La campanya d'una mare empordanesa ha rebut el suport de més de 220.000 persones i arribarà al...

Detenen un coraller temerari per envestir una embarcació amb Mossos d´Esquadra

Detenen un coraller temerari per envestir una embarcació amb Mossos d´Esquadra

El detingut i dos membres de la tripulació van ser denunciats per pescar corall vermell a la...

Eleccions a Galícia i el País Basc: Què es juguen els partits aquest 25-S?

Eleccions a Galícia i el País Basc: Què es juguen els partits aquest 25-S?

Els resultats dels comicis poden ser clau per posar fi al bloqueig polític que viu Espanya

Enllaços recomanats: Premis cinema