VOTI AQUESTA NOTÍCIA

La segona setmana de vaga a Iberia afectarà 1.281 vols

Els sindicats han convocat diverses accions reivindicatives a l'Aeroport del Prat i a la ciutat de Barcelona

04.03.2013 | 11:03
La segona setmana de vaga a Iberia afectarà 1.281 vols
La segona setmana de vaga a Iberia afectarà 1.281 vols

Aquest dilluns ha començat la segona setmana de vaga a Iberia contra el pla de reestructuració, que inclou un ERO per a 3.807 treballadors, el 19% de la plantilla, i preveu també una reducció del 15 % de la capacitat operativa de l'aerolínia. Entre el 4 i el 8 de març, el grup Iberia ha cancel·lat gairebé 1.281 vols, dels quals 532 s'han anul·lat a l'aeroport del Prat. Per aquest dilluns, s'han cancel·lat 113 vols al Prat, entre aquests 54 són de sortida i 59, d'arribada. El comitè de vaga ha convocat diverses accions reivindicatives a l'aeroport i a Barcelona mentre s'espera que Gregorio Tudela, el mediador entre la direcció i els sindicats, presenti la seva proposta de negociació.

La companyia aèria ha recol·locat 38.000 dels 40.000 passatgers afectats per la vaga d'aquesta setmana i els 2.000 restants que no s'han pogut resituar podran optar per canviar la data del bitllet o sol·licitar el reemborsament.

Aquest dilluns hi ha previstes 293 cancel·lacions entre Iberia (118), Air Nostrum (85), Vueling (74) i Iberia Express (16). Dels vols anul·lats per demà, 113 vols afecten el Prat -54 són de sortida i 59, d'arribada-. Entre el 4 i el 8 de març, el grup Iberia ha cancel·lat gairebé 1.281 vols, dels quals 532 s'han anul·lat a l'aeroport del Prat. La primera setmana de vaga, del 18 al 22 de febrer, va obligar a cancel·lar 1.222 vols i uns 70.000 passatgers van haver de ser recol·locats. La vaga es reprendrà de nou del 18 al 22 de març.

Per aquesta setmana, el comitè de vaga ha convocat diverses accions reivindicatives a l'aeroport del Prat i a Barcelona. Segons els sindicats, aquest dilluns a les dotze del migdia es farà una concentració davant dels mostradors d'Iberia a la T1 de l'aeroport del Prat, el dimecres hi haurà una concentració a les cinc de la tarda a la Plaça de Sant Jaume i el divendres els treballadors tornaran a fer una concentració davant dels mostradors d'Iberia a la T1.

El pla de reestructuració d'Iberia inclou un expedient de regulació d'ocupació (ERO) que afecta 3.807 treballadors, el 19% de la plantilla, i preveu també una reducció del 15 % de la capacitat operativa de l'aerolínia, a més de reduccions salarials. Iberia va obrir des de divendres passat una nova ronda de consultes amb tots els sindicats per negociar la "inaplicació de determinades condicions de treball" previstes en el conveni col·lectiu. El període de negociació s'acaba el 14 de març i si no s'arriba a un acord, hi podria haver noves protestes per Setmana Santa. Els sindicats temen que el despengi del conveni podria significar una rebaixa de més d'un 30% del salari. El sindicat de pilots Sepla s'ha afegit als sindicats de tierra i de tripulants de cabina en la vaga que comença avui i fins divendres.

Segons els càlculs d'IAG, el grup resultant de la fusió entre British Airways i Iberia, la vaga a Iberia genera unes pèrdues diàries de 3 milions d'euros, de manera que amb 15 dies de vaga es podrien acumular unes pèrdues de 45 milions d'euros.

IAG va perdre 923 milions d'euros el 212 després del pla de reestructuració d'Iberia. En els resultats del 2012 que el grup va presentar dijous passat es constata que British Airways va obtenir abans de les partides excepcionals un benefici de les operacions de 347 milions d'euros, mentre que Iberia va registrar una pèrdua de 351 milions d'euros.

Arreu

Les autoritats britàniques identifiquen Salman Abedi com l'autor de l'atemptat

El presumpte atacant, un jove britànic d'origen libanès, va morir en fer detonar l'explosiu casolà...

Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Manchester

Estat Islàmic assumeix l'autoria de l'atemptat de Manchester

"El que ve serà més fort, més intens, contra els adoradors de la creu i els seus aliats"

Puigdemont a Madrid: «l'estat espanyol no té tant poder per impedir tanta democràcia»

El president català assenyala que la pròxima oferta de negociació de Catalunya serà per aplicar el...

La Generalitat ajudarà econòmicament a les famílies que tinguin un fill

La Generalitat ajudarà econòmicament a les famílies que tinguin un fill

650 euros per fill i 750 euros en el cas de les famílies nombroses

Enllaços recomanats: Premis cinema