L'exconseller de Territori i Sostenibilitat i membre de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), Lluís Recoder, ha decidit deixar l'escó de diputat per dedicar-se a l'advocacia a més de col·laborar amb una universitat a partir d'ara. Fonts de CDC han confirmat a l'ACN la notícia, tot afegint que Recoder ha fet política des de l'any 1986 i que té "ganes d'un canvi". El també exalcalde de Sant Cugat del Vallès va comunicar al president, Artur Mas, que volia deixar el Govern a finals del passat mes de desembre, i en aquell moment va optar per mantenir l'escó indicant que no renunciava a tornar a la primera línia política.

La decisió de no tornar a ser conseller li va comunicar personalment Recoder a Artur Mas el mes de setembre, quan es van convocar les eleccions. "Dono un pas enrere i no descarto tornar a la primera línia política", va explicar aleshores l'exconseller de Territori i Sostenibilitat i exalcalde de Sant Cugat del Vallès. Recoder va decidir, però, formar part de la llista electoral de CiU per la circumscripció de Barcelona amb la voluntat de continuar fent de diputat temporalment. La seva renúncia arriba tot just tres mesos després de l'inici de la X legislatura.

La vacant que deixa l'exconseller hauria de ser coberta per Àngels Ponsa, que va ocupar el lloc número 29 en la llista de CiU per Barcelona. Ponsa, que com Recoder és de Sant Cugat del Vallès, va debutar com a diputada al Parlament la passada legislatura, però els resultats electorals de la federació nacionalista el passat 25 de novembre no li van permetre repetir en l'escó.