Desenes de veneçolans es van congregar ahir dimarts al vespre al voltant de l'Hospital militar de Caracas, poc després que s'anunciés la mort del carismàtic president Hugo Chávez, als 58 anys víctima d'un càncer. Alguns cridaven "Chávez viu, la lluita segueix" mentre que a altres els costava creure que l'home que ha governat Veneçuela els últims 14 anys hagi mort, dues setmanes després d'haver tornat a Cuba, on va ser operat quatre vegades d'un tumor a la zona pèlvica. "Ara és l'hora del poble. Ara hem de seguir la lluita. Hem de demostrar que el que va fer no va ser en va", va dir entre llàgrimes Jamila Rivas, de 49 anys, a Reuters davant de l'hospital.

El vicepresident Nicolás Maduro va ser l'encarregat de transmetre la mort del líder, notícia que es va estendre ràpidament per la capital. "Me'n vaig assabentar al metro, la gent va començar a cridar que havia mort Chávez", explicava Aleida Rodríguez, una mestressa de casa de 50 anys, que plorava en ple carrer a la zona est de Caracas. "Era un home excel·lent", deia aquest testimoni.

El trànsit de la ja caòtica capital es va col·lapsar després de saber la notícia, i hi havia problemes pe comunicar-se per telèfon. Molts comerços i fàbriques del a capital van tancar les portes anticipadament. En zones emblemàtiques com la plaça Bolívar hi havia centenars de persones cantant l'himne nacional entre llàgrimes.

S'ha previst un desplegament especial de totes les forces armades nacionals bolivarianes, segons ha informat el vicepresident Nicolás Maduro, amb l'objectiu d'"acompanyar i protegir" el poble.