Almenys dues persones han mort aquest dilluns i 23 més han resultat ferides en dues explosions registrades al costat de la línia de meta de la popular marató de la ciutat de Boston, als Estats Units. Una tercera bomba de fabricací casolana ha estat neutralitzada per la policia.

Les principals cadenes de televisió del país han mostrat imatges dels serveis d'emergència al lloc, de nombroses destrosses al carrer i grades caigudes. Al lloc de la detonació, el terra estava ple de sang. Un testimoni ocular ha explicat a la cadena Fox News que ha vist com a mínim a tres persones mortes, i diversos testimonis afirmen haver vist persones mutilades i ensangonades.

Els corredors passaven per la meta

Les autoritats investiguen l'origen de les explosions, que han tingut lloc al voltant de les 15.00 hora local (9 de la nit hora catalana), quan hi havia corredors creuant la línia de meta i desenes d'espectadors. Els atletes més experts, però, ja feia uns minuts que havien passat per al lloc de les detonacions.

Les explosions s'han produït prop de la línia de meta de la cursa al costat de l'Hotel Fairmont Copley Plaza, que ha estat tancat. Un altre hotel, el Lenox, també ha estat evacuat.

La marató de Boston, on aquest dilluns era dia festiu, és "la més prestigiosa del món", segons els organitzadors. La d'aquest any és la seva 117 ª edició. És una de les cinc proves que configuren el World Marathon Majors, competició internacional que agrupa, des de 2006, les cinc maratons més grans del món (Nova York, Chicago, Berlín i Londres, a més del de Boston). Corredors de tot el món es desplacen anualment a Boston per córrer el popular marató.