El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas- Colell, avisa que els pressupostos que presentarà la Generalitat no agradaran en cap cas tenint en compte "les xifres de dèficit plausibles". En unes declaracions recollides per Catalunya Ràdio, el titular d'Economia ha reaccionat a la possibilitat que el Ministeri d'Hisenda permeti una flexibilització del dèficit per a Catalunya de fins el 2%, davant del 0,7% actual. Tot i així, Mas-Colell ha refermat que el Govern farà els pressupostos quan es conegui la xifra de dèficit i ha argumentant que l'executiu català ha de ser seriós. El conseller d'Economia ha fet aquesta valoració des de Washington on aquesta tarda pronunciarà una conferència.

Hisenda estudia una flexibilització del dèficit de prop d'un 2% no només per a Catalunya, sinó també per a d'altres territoris com el País Valencià, Múrcia i Balears. I es calcula que, de mitjana, la flexibilització que s'aplicarà al conjunt de les comunitats autònomes serà del 1,5%.

Primer, però, caldrà que Europa obri l'aixeta i faci realitat la flexibilització dels objectius de dèficit de totes les administracions de l'Estat fins al 6%, davant del 4,5% actual. L'executiu espanyol espera que ho faci a finals d'abril o principis de maig, un cop presenti el seu nou paquet de mesures que aprovarà al Consell de Ministres el pròxim dia 26 d'abril.

L'equip de Montoro perfila aquest repartiment a través del grup de treball que es va constituir a l'últim Consell de Política Fiscal i Financera, on el govern espanyol i les comunitats autònomes s'han de repartir el marge addicional que esperen d'Europa.