El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha plantejat eliminar els bitllets de 500 euros per tal que aflori el diner negre i ha proposat que el que recapti Hisenda es dediqui a programes socials contra la pobresa. Rubalcaba demanarà al govern espanyol que traslladi a la UE la proposta perquè elimini els bitllets d'euro més grans que hi ha. La mesura forma part d'una bateria de propostes que ha presentat aquest dissabte Rubalcaba en un acte celebrat a Ferraz entre les quals hi ha la creació d'uns fons d'emergència socials europeu dotat amb 3.500 milions d'euros per finançar bancs d'aliments i habitatges socials i la creació d'ocupació a través d'un fons contra la pobresa.

Rubalcaba ha destacat la precoupació del PSOE pels "processos d'exclusió" que s'estan produint a l'estat espanyol fruit de la crisi i de "les polítiques de la dreta" que comporten retallades en programes d'ajut social.

El líder socialista ha reconegut la tasca que estan duent a terme comunitats com Andalusia o Astúries, governades pel PSOE, que estan fent front a "una vertadera emergència nacional". En aquest sentit, ha lloat la iniciativa de la Junta d'Andalusia perquè els escolars més desafavorits tinguin assegurats tres àpats al dia.