La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha reconegut avui que no pot garantir que en el futur hagi noves retallades en el sector, ja sigui en sous o pagues als mestres, com a conseqüència, ha dit, de l'exigència del Govern central que el dèficit de les comunitats autònomes sigui menor.

En una entrevista amb Catalunya Ràdio, la consellera ha asseverat que "mentre el Govern central reparteixi en contra de les comunitats autònomes està repartint en contra dels serveis públics".

Poc abans que s'iniciï a Barcelona una nova manifestació per protestar contra les retallades i la LOMCE i a favor que s'incrementin els pressupostos per a educació, Rigau ha sostingut que "la queixa concreta té sentit, però per poder-la interpretar adequadament ha de circumscriure's en el seu marc".

En aquest sentit, ha opinat que "si el crit contra el dèficit fiscal i contra el model de repartiment en la lluita contra el dèficit no és clar confonem a la població".

D'una altra banda, ha reprotxat al Govern de Mariano Rajoy que no aporti solucions contra l'atur i que es limiti a dir que no millorarà fins a 2016.