Josep Tous, exnúmero 2 de la Diputació de Barcelona i contractat per la Generalitat per pacificar el sector de les ITV, va insistir diverses vegades a la cap del gabinet jurídic de la Generalitat, Margarida Gil, per canviar el mapa d'estacions d'ITV, i que la única solució era intentar acontentar totes les empreses, cosa que significava, per exemple, retirar l'estació de Sant Fruitós de Bages a Itevelesa. Gil ha declarat aquest dimecres davant del TSJC com a testimoni i ha assegurat que no es va sentir pressionada per Tous, imputat en el cas, però sí que va estudiar la documentació i en va parlar amb el secretari general d'Empresa i Ocupació, Enric Colet.

Segons fonts judicials, Gil ha explicat que Colet li havia explicat que havien contractat a Tous per solucionar els problemes jurídics del sector. Tous i Gil es van trucar alguna vegada, es coneixien de feia anys, i en una trucada de mitja hora de Gil a Tous pocs dies abans de les detencions aquest li va explicar com pretenia canviar el mapa d'ITV. Els canvis suposaven que Itevelesa perdia alguna estació, cosa que segons la fiscalia suposava beneficiar Certio i una futura societat que es podia presentar com Upprime, constituïda per Ficosa i Sergi Pastor, un altre dels imputats.

L'advocada de la Generalitat ha explicat que Tous li va insistir molt en el fet que Itevelesa havia de perdre algunes concessions, però ella deia que això s'havia de fer a través d'un nou concurs públic. De fet, Tous li va arribar a dir que aquesta proposta venia "de més amunt", sense concretar a qui es referia.

El 'full de ruta', segons l'acusació contra Tous, seria primer denegar els recursos judicials d'Itevelesa, treure-li alguna estació, retirar els recursos de Certio i Oca, canviar el pla territorial i convocar un nou concurs.

Preguntada perquè no va explicar aquestes intencions de Tous a Colet, Gil ha dit que sí que ho va fer, i també a l'assessoria jurídica de la Conselleria, que s'hauria oposat inicialment als plans de Tous.

Gil ha assegurat que no sabia que Tous cobrava també de part de Sergi Alsina, d'Alta Partners, un altre dels imputats en el cas i empresari del sector.

Per últim, en un interrogatori de més de tres hores, Gil ha parlat breument del dinar que va tenir amb el magistrat del TSJC que dirimia els recursos contenciosos sobre la qüestió, José Joaquín Ortiz, que està sent investigat pel Tribunal Suprem. Segons ella, van parlar dels diversos models de mapes d'ITV que hi ha en l'àmbit internacional, i no sabia que un dels comensals era Ricard Puignou, de Certio, ja que només li van presentar com un expert del sector.

D'altra banda, en una jornada maratoniana, també han declarat com a testimonis un empresari que podria haver invertit en el sector i la seva esposa. Pedro Navarrete, expresident de Sony Espanya, era amic de Sergi Pastor, empresari imputat, i va estar a punt d'invertir en l'empresa Upprime, que s'havia de presentar a un futurible concurs d'ITV i que en un 30% era propietat de Pastor. Però ha dit que no tenia cap constància que Oriol Pujol volgués invertir en l'empresa i ha negat haver parlat mai amb el polític convergent.

Segons ell, Pastor era una mica depressiu i a vegades fabulava amb projectes que no arribaven a bon port i com que tampoc no va veure clar aquest projecte Navarrete va decidir no invertir-hi.

Navarrete també ha explicat que un cop va sopar amb Alsina, Pastor i Pujol i les respectives dones, però no es va parlar de feina, sinó "del temps i les vacances". Sí que ha admès que sabia que Josep Tous treballava per la Generalitat en el mapa de les ITV.

Per la seva banda, l'esposa de Navarrete, María Jesús Muro, que treballava amb Alsina, ha admès que en alguna ocasió s'havia referit a Oriol Pujol com 'Zumosol', però ha matisat que ho feia més d'una vegada referint-se a algú que mana molt.