La vicepresidenta de la Generalitat i consellera de Governació, Joana Ortega, ha assegurat aquest dimecres al ple del Parlament que el Govern no traurà la paga extra als treballadors públics que cobren menys del doble del salari mínim interprofessional. Segons el Departament de Governació, es calcula que d'aquesta manera quedaran exclosos de la supressió d'aquesta part del sou anual entre 5.500 i 6.000 treballadors de l'administració pública. Ortega ha explicat, a una pregunta formulada per Esquerra Republicana, que aquesta serà la mesura que l'executiu i el seu departament portaran aquest dijous a la Mesa de la Funció Pública, que reuneix els sindicats del sector públic amb el Govern.

El diputat d'ERC Sergi Sabrià ha preguntat, durant la sessió de control al Govern d'aquest dimecres, per la situació dels membres de la funció pública i els treballadors de l'administració de la Generalitat. En la seva resposta, Ortega ha explicat que en la reunió de la Mesa de la Funció Pública de dijous el Govern posarà sobre la taula "mesures de millora de la situació" dels empleats públics.

En aquest sentit, la vicepresidenta ha assegurat que Governació proposarà "excloure de l'aplicació de la reducció de la paga extraordinària" el personal a jornada completa "que percebi un sou anual de menys de 18.068 euros", cosa que suposa que no es traurà aquesta part del sou anual als treballadors públics que cobren menys del doble del salari mínim interprofessional.

Aquesta decisió deriva de l'acord que CiU i ERC van tancar, on es detallava la voluntat d'excloure de la retallada d'una paga el personal amb retribucions anuals inferiors a 1,5 vegades el salari mínim interprofessional, estudiant l'ampliació d'aquesta mesura a retribucions anuals inferiors a dues vegades el salari mínim.