El conseller de Salut de la Generalitat de Catalunya, Boi Ruiz, va assegurar ahir que cap persona quedarà desatesa malgrat el tancament de plantes i llits als hospitals catalans amb motiu de les vacances estivals.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el conseller, que va demanar que no es faci política amb les llistes d'espera, va prometre que aquest estiu no hi haurà problemes de falta de llits als hospitals. "Quan calgui un llit d'un hospital perquè hi ha una pressió que fa necessari que aquest llit estigui dotat de personal perquè sigui utilitzat, els gerents dels hospitals tenen l'ordre, i a més tenen el sentit comú, d'obrir la plaça", va asseverar Ruiz. En relació amb les protestes de molts usuaris per les llistes d'espera i el tancament de llits, el conseller va dir: "el que no és desitjable és que un pacient estigui esperant per ser operat quan aquesta intervenció, a més, li produeix perjudicis socials".

"Crec que nosaltres hem d'enfocar la llista d'espera d'una manera molt més equitativa", va assegurar el conseller, que també va dir que tenia previst reunir-se amb la Societat Catalana de Cirurgia per tal de repassar quins eren els processos garantits que fixaven les llistes d'espera.