El precandidat a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta, ha lliurat a l'autoritat electoral i a la comissió gestora del partit 4.321 avals, més del doble dels necessaris (2.008) per optar a liderar els socialistes catalans. Iceta ha assegurat que sent "amb força" per tirar endavant el PSC, "per alçar els ànims i mobilitzar els vots". Així ho entén després de recollir "més avals" que tots els que van aconseguir junts a Catalunya els precandidats del PSOE. Iceta, l'únic que els ha presentat després que els regidors Josep Rueda i Pere Casellas hi renunciessin per falta de suports, ha anunciat que el lema de la seva campanya serà "Miquel Iceta, perquè ara toca arremangar-se".

L'únic precandidat amb avals suficients per continuar endavant la cursa cap a la primera secretaria del PSC és Miquel Iceta, i de fet, ha fet el darrer pas aquest dimarts a la tarda perquè sigui així. Ha entregat al president de l'Autoritat Electoral, Celestino Corbacho, i a una de les integrants de la comissió gestora, Iolanda Pineda, les capses amb els 4.321 avals que ha recollit fins ara.

Amb una lema #juntspodem, Iceta ha lliurat pràcticament sol els suports a l'entrada de la seu dels socialises catalans i en declaracions a la premsa ha assegurat que se sent "amb força suficient per encapçalar" el PSC, per "alçar els ànims i mobilitzar els vots", perquè no se sent "sol". Precisament al darrere, ha recordat que hi té 4.321 persones, sense comptar les que, ha assegurat, no li han pogut donar suport pel càrrec que ostenten. Amb tots plegats, "el projecte té futur, força i empenta".

"Ho vaig dir al Consell Nacional: si m'hi volen em posaré al capdavant,, val la pena, ara toca arremangar-se". De fet, aquest serà el lema de campanya fins a les eleccions a la primera secretaria el 13 de juliol: "Miquel Iceta, perquè ara toca arremangar-se", ha avançat.

Iceta ha recordat que ha assolit més avals que els que van reunir a Catalunya Eudardo Madina, Pedro Sánchez, José Antonio Pérez Tapias, els precandidats del PSOE a la secretaria general. "Era un objectiu que maig havíem dit en públic", ha reconegut. Iceta ha titllat el procés de recollida d'avals de "breu, molt picat però apassionant" en què ha vist "molta gent de partit disposada a arremangar-se i a alçar el projecte".

Els que "s'han bellugat" - ell, i els regidors Josep Rueda i Pere Casellas- han demostrat que el PSC té opcions i creu que haver-se quedat sol en la cursa cap a la primera secretaria no perjudica "la salut del procés". "Tots dos han fet un gran esforç, i han recollit molts avals", ha reconegut. D'aquí n'ha extret que al partit dels socialistes catalans hi ha "ganes de col·laborar, de competir i de construir" i per això els ha agraït "l'esforç, la feina i la disposició de treballar plegats" d'ara endavant.

Iceta comença aquest dimarts ja la seva campanya per convèncer els militants a votar el 13 de juliol amb actes a Cerdanyola del Vallès i Barberà del Vallès.