La defensa de la infanta Cristina ha presentat avui al jutjat d'instrucció número 3 de Palma un recurs d'apel·lació contra la seva imputació en el cas Nóos per dos delictes fiscals i un de blanqueig de capitals.

Entorn de les 13.15 hores, en nom del despatx d'advocats que dirigeix Miquel Roca, el lletrat Jaume Riutord ha registrat l'escrit en el qual s'argumenta contra l'existència d'indicis delictius suficients per mantenir la imputació de la infanta, el contrari al criteri del jutge del cas, José Castro.

Riutord s'ha remès a les declaracions realitzades per Miquel Roca a Barcelona aquest matí i ha assegurat que no comentarà el recurs fins que el jutjat n'hagi donat trasllat a les altres parts personades en la causa.

"S'ha presentat recurs directe d'apel·lació", ha dit Riutord, que ha confirmat que el sentit del mateix és rebutjar els dos delictes fiscals i de blanqueig que li imputa el jutge a la infanta Cristina. Serà l'Audiència de Palma la que decideixi sobre les al·legacions plantejades.

El lletrat tenia intenció de parlar amb el jutge Castro, però no ha coincidit amb ell al seu despatx del jutjat.

Sobre el que ha manifestat avui Roca que està "convençut" que l'Audiència de Palma resoldrà en termes convenients per a la infanta Cristina, l'advocat mallorquí ha dit que coincideix amb aquesta percepció.

La defensa de la filla del Rei ha esperat a l'últim dia del termini formal donat per Castro per a la formulació de recursos contra l'acte en el qual va tancar la instrucció de la causa i va establir els delictes que atribueix als setze imputats. El jutge ha concedit un termini de gràcia per a la presentació dels recursos que conclou demà a les 15.00 hores.

L'equip d'advocats liderat per Miquel Roca i Jesús María Silva va renunciar a recórrer la imputació de la infanta Cristina decidida pel jutge Castro el passat 7 de gener i va decidir que acudís a prestar declaració el 8 de febrer.

Després d'aquella imputació van presentar un escrit davant el jutjat en el qual renunciaven a recórrer-la i plantejaven el seu desig de declarar de forma voluntària com més aviat millor, raó per la qual el jutge va avançar la compareixença de la duquessa de Palma al 8 de febrer, quan inicialment estava prevista per al 8 de març.

A més de la defensa de la infanta Cristina, també el fiscal Anticorrupció Pedro Horrach va plantejar dijous passat un recurs d'apel·lació oposant-se a la seva imputació, així com la d'Ana María Tejeiro (dona de l'exsoci d'Urdangarin, Diego Torres) per delicte fiscal, encara que no pels restants 22 delictes que li imputa el jutge.