Els advocats defensors de la infanta Cristina consideren que potser l'únic que es podrà retreure a la germana del rei és "una actuació en excés confiada" cap al seu marit, segons recullen en el recurs contra el manteniment de la seva imputació per presumptes delictes fiscals i blanqueig en el cas Nóos. Els lletrats Miquel Roca i Jesús-María Silva rebutgen en el recurs que Cristina de Borbó pogués haver conegut les irregularitats tributàries en les quals, suposadament, hauria incorregut el seu marit, Iñaki Urdangarin, com a administrador d'Aizoon, l'empresa que posseïen al 50 %.

Detallen que en l'època en la qual es van produir els fets, la infanta era mare de quatre fills de molt curta edat i, a més, com a infanta d'Espanya i membre de la família reial, col·laborava en les activitats pròpies de la casa del rei i treballava a la Fundació La Caixa.

D'aquestes circumstàncies personals i professionals derivaven obligacions quotidianes que sovint suposaven viatges fora de la ciutat de residència familiar i que impedien a la germana del rei "conèixer les gestions vinculades amb l'economia familiar".

Els advocats de la infanta Cristina demanen a l'Audiència de Palma "una revisió estrictament jurídica dels arguments" amb els quals el jutge l'ha mantingut imputada per presumptes delictes fiscals i blanqueig en el cas Nóos perquè considera que cap de les imputacions no està "degudament fonamentada".

Paral·lelament, la defensa d'Iñaki Urdangarin també va presentar un recurs contra l'acte en el qual el jutge Castro l'imputa per diversos delictes de corrupció. Minuts després que es formalitzés el recurs de la germana del rei, representants legals del seu marit van registrar al jutjat d'instrucció número 3 de Palma un escrit d'apel·lació dirigit a l'Audiència Provincial en el qual contradiuen els arguments de Castro.

Ahir també va presentar recurs d'apel·lació contra la seva imputació l'exdirector de l'Institut Valencià de Finances Jorge Vela.

El jutge Castro manté que contra Vela hi ha prou indicis perquè comparegui en judici acusat de prevaricació, malversació, frau a l'administració, tràfic d'influències i falsedat per la seva intervenció en la contractació de l'Institut Nóos per part d'organismes de la Comunitat Valenciana.

El sindicat Manos Limpias, que exerceix l'acusació popular en el cas Nóos, demanarà que es torni a imputar en la causa el secretari de les infantes i extresorer de l'Institut Nóos, Carlos García Revenga. El secretari de les infantes va ser tresorer de Nóos per la seva amistat amb Urdangarin, qui va assegurar al jutge que no recordava que tingués "cap participació" en l'activitat de l'institut.

Defensa d'Horrach

El Consell Fiscal, òrgan de representació del ministeri Fiscal, va defensar el fiscal anticorrupció Pedro Horrach en la polèmica que l'enfronta al jutge Castro després de la imputació de la infanta Cristina. El consell va reclamar al magistrat que no desacrediti el representant del ministeri públic en les seves manifestacions públiques ni en les seves resolucions judicials, ja que el fiscal treballa en defensa de la legalitat.