El comptable de l'Institut Nóos, Marco Antonio Tejeiro, s'ha convertit en el primer penedit de la causa després de confessar a la Fiscalia Anticorrupció els delictes que se li imputen, i reconèixer que Iñaki Urdangarin i Diego Torres van emprar aquesta entitat per cometre diversos delictes de corrupció.

L'antic comptable ha arribat a un acord amb el fiscal Pedro Horrach en què admet que, per ordre d'Urdangarin i Torres, el seu cunyat, va facturar serveis a costos molt superiors als reals, va desviar fons a través de l'entramat empresarial dels socis per ocultar al fisc i va realitzar contractes ficticis.

Horrach ha acudit al migdia al despatx del jutge instructor del cas, José Castro, per informar de la confessió de Tejeiro en el que ha estat la primera trobada entre tots dos després del seu enfrontament públic per la imputació de la infanta Cristina.

Tots dos han coincidit que l'entrevista, que s'ha prolongat uns 15 minuts, ha estat "cordial".

En un escrit de vuit pàgines dirigit a la Fiscalia Anticorrupció de les Balears, Marc Antoni Tejeiro, expressa la seva voluntat de contribuir al "aclariment dels fets objecte d'investigació" i fa una relació d'una vintena de pràctiques delictives de les que va tenir coneixement.

Descriu que Torres, espòs de la seva germana Anna Maria, i Urdangarin van organitzar un entramat de societats "que operaven realment al mercat com si fossin una sola".

Entre aquestes empresa es troba la societat comuna dels ducs de Palma, Aizoon, tot i que el penedit no fa cap al · lusió al fet que la infanta Cristina intervingués d'alguna manera en les activitats del seu espòs.

Aquesta xarxa d'empreses, que Tejeiro denomina Grup Nóos, estava sota el "absolut control i poder de decisió" del duc de Palma i el seu soci, que la van emprar per lucrar-se amb fons públics obtinguts de les administracions balear i valenciana, segons la seva confessió.