L'ombra de la venjança es va perllongar ahir a Jerusalem i va elevar la tensió entre palestins i israelians després que la policia israeliana trobés el cadàver d'un menor palestí en un bosc i el relacionés amb la desaparició d'un adolescent hores abans en un barri de l'est de Jerusalem. Alguns testimonis van explicar que Mohammad Hussein Abu Jedeir, de 16 anys, va ser forçat a entrar en un cotxe la tarda de dimarts quan sortia de la mesquita, l'assassinat del qual s'atribueix a colons ultranacionalistes jueus.

El seu cos cremat va ser trobat de matinada al bosc de Jerusalem, a la part oest de la ciutat, per la policia, que ha obert dues vies d'investigació: la venjança ultranacionalista o una venjança entre famílies. Una possibilitat, aquesta última, que ahir al matí rebutjaven familiars i polítics palestinoisraelians davant de la casa de la víctima, al barri de Shuafat, custodiada per desenes de policies israelians, i als voltants van esclatar enfrontaments que es van estendre cap a altres barris. De fet, l'assassinat va rebre nombroses condemnes per part de la comunitat internacional.

El diputat Ahmed Tibi, escortat per dos representants dels tres partits àrabs al Parlament israelià, es va queixar que Israel "diferenciï entre la sang d'un nen jueu i la d'un palestí". "No hi ha un tractament igualitari i diuen que la sang d'un nen jueu és més valuosa que la d'un palestí", va subratllar en declaracions a un grup de periodistes. Tots tres van carregar la responsabilitat sobre les espatlles del primer ministre, Benjamin Netanyahu, a qui van acusar de no posar fre a les provocacions dels colons ultranacionalistes que es repeteixen en els últims mesos.

Per la seva banda, l'exèrcit israelià va informar ahir que ha bombardejat des de l'aire un emplaçament a la franja de Gaza des del qual haurien estat llançats quatre coets cap a territori d'Israel.

Segons un comunicat, milicians palestins havien disparat quatre coets cap al consell regional d'Eshkol, de manera que es van elevar a nou els artefactes llançats a la jornada, sense causar víctimes ni danys materials.