Avions israelians van atacar diverses posicions al sud de la franja de Gaza en resposta al llançament durant tot el dia d'almenys 16 coets des d'aquest territori contra Israel. Els bombardejos, que no van causar víctimes, es van produir a la localitat de Rafah, al sud de la franja, on testimonis van explicar que l'objectiu va ser aparentment un grup de milicians que intentaven disparar coets contra Israel i van aconseguir escapar.

El llançament de coets ha augmentat després que a la tarda de dilluns fossin trobats a la localitat palestina d'Hebron els cossos sense vida dels tres estudiants israelians desapareguts el 12 de juny a Cisjordània. Aquell mateix dia l'aviació i la marina israelianes van bombardejar 34 posicions a Gaza del grup radical palestí Gihad Islàmica i del moviment islamista Hamàs, al qual Israel acusa del segrest i assassinat dels joves.

En aquest sentit, un grup gihadista palestí desconegut va assumir l'autoria de l'assassinat dels tres joves. Un grup que s'anomena Seguidors de l'Estat Islàmic a Bayt al-Maqdis va assumir l'autoria de l'assassinat dels joves, a més d'altres atacs i part del llançament de coets des de Gaza cap a Israel, en un comunicat penjat en un conegut web islamista.

Un soldat hebreu va resultar ferit lleu per metralla com a resultat de l'impacte de dos projectils disparats des de la franja de Gaza contra territori israelià.

Les brigades d'Azedín al-Kasem, braç armat d'Hamàs, van amenaçar amb d'escalada bèl·lica a la zona si Israel decideix llançar una operació militar a gran escala en resposta al llançament de coets des de Gaza. "Diem a Israel que qualsevol pas estúpid que cometin els seus líders farà que les seves ciutats siguin objectius per a nosaltres", va advertir.