El president del Banc Sabadell, Josep Oliu, va assegurar ahir que el banc que presideix "no contempla la independència de Catalunya" perquè creu que "hi haurà un acord en un moment o un altre" entre els governs i les formacions polítiques sobre l'encaix de Catalunya a Espanya. En declaracions a Catalunya Ràdio, Oliu va argumentar que "qualsevol cosa que sigui no arreglar-ho és tan dolent, que tard o d'hora ho arreglarem". Per això, va apel·lar a trobar acords i a "cedir una mica aquí i una mica allà" per trobar "un encaix adequat per a tothom".

A la pregunta de si el Sabadell es planteja traslladar la seva seu de Catalunya a una altra banda en cas d'independència, Oliu va recordar que el banc fa 131 anys que és a Catalunya i que en aquest període ha viscut situacions de tota mena. "No tenim un pla B ni contemplem la independència de Catalunya", va assegurar Oliu, que va admetre que té interessos tant a Catalunya com a la resta d'Espanya i va insistir a fer una crida a l'entesa. Oliu també va comentar, en aquest sentit, que els inversors no li pregunten sobre aquesta qüestió perquè entenen que es tracta d'una qüestió interna que Catalunya i Espanya acabaran resolent.

D'altra banda, Oliu va lamentar que moltes de les infraestructures construïdes a Espanya, com aeroports o autovies, s'hagin fet amb "criteris polítics". També va opinar que als partits polítics de govern, com el PP, de vegades els fa "vergonya defensar ideològicament" decisions que prenen i que són racionals. "De vegades sembla que facin coses perquè els ho ha dit Brussel·les", va comentar el president del Sabadell.

També Oliu va recordar que el seu banc ha començat a operar a Mèxic a través de la seva nova filial, Sabadell Capital, una societat financera d'objecte múltiple creada per finançar en pesos mexicans i en dòlars projectes energètics, infraestructures i de sectors tan importants com el turisme, el comerç exterior i, també, l'administració pública.