Un menor desapareix, els pares ho denuncien i els investigadors tenen indicis que ha estat segrestat i la seva vida corre perill. Interior activarà llavors una alerta per demanar la col·laboració ciutadana en mitjans de comunicació, xarxes socials, el metro i el tren per a la seva immediata localització.

Alerta Menor Desaparegut és el nom del nou protocol de recerca per a menors segrestats, similar a l'existent en altres països com els EUA, que ahir va presentar el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va qualificar la col·laboració ciutadana d'"absolutament imprescindible" per a l'èxit del sistema. La seva ajuda, a través dels missatges difosos en mitjans de comunicació o de canals d'informació d'altres organismes, com el metro o Renfe, és la peça clau del nou sistema perquè les forces de seguretat trobin un menor víctima de segrest en les primeres quatre hores, "crucials" i "vitals" per a la resolució del cas.

El llançament de l'eina coincideix amb l'alarma generada pel suposat pederasta que va raptar dues nenes al districte madrileny de Ciudad Lineal -de les quals va abusar-, que la policia busca sense descans.