La seguretat als aeroports britànics amb vols directes als EUA va ser reforçada arran d'una advertència sobre una "amenaça" de terrorisme "creïble", van explicar fonts del ministeri de Transport, que no va especificar el tipus de mesures adoptades. La decisió va ser presa després que les autoritats dels EUA alertessin sobre la possibilitat que terroristes que operen a Síria i Iemen estiguin desenvolupant uns explosius difícils de detectar als controls de seguretat dels aeroports.

El ministeri de Transports va puntualitzar, no obstant això, que la majoria dels passatgers no haurien d'experimentar una alteració "significativa" en la seguretat a la qual normalment són sotmesos als terminals. "El govern del Regne Unit manté la revisió constant de la seguretat en l'aviació juntament amb els seus aliats internacionals i la indústria de l'aviació", va assegurar un portaveu del ministeri. "Hem pres la decisió de reforçar algunes de les mesures de seguretat en l'aviació. Per raons òbvies no comentarem aquests canvis en detall", va afegir la font.

El departament de Seguretat Interna dels EUA va assenyalar que els canvis responen a una amenaça "real" i "creïble", si bé no va voler aportar més detalls. El nivell d'amenaça terrorista imposat per les autoritats del Regne Unit segueix sent "considerable", fet que significa que un atac és una possibilitat forta. S'estima que aquest reforç de la seguretat pot incloure revisar amb major rigor el calçat dels passatgers, així com els seus mòbils i ordinadors personals. Un portaveu de Downing Street va afirmar que les mesures de seguretat són revisades contínuament i va demanar als passatgers que acudeixin als aeroports amb prou temps.

Paral·lelament, l'ambaixada dels EUA a Uganda ha estat informada d'una "amenaça específica" contra l'aeroport internacional d'Entebbe, proper a la capital, Kampala, fet pel qual va recomanar que s'evitessin les instal·lacions durant el dia d'ahir.

L'ambaixada nord-americana ha rebut informacions de la policia ugandesa basades en dades d'intel·ligència que fan pensar en un possible atemptat terrorista d'un grup no especificat.