Andy Coulson, excap de premsa del primer ministre britànic, David Cameron, va ser condemnat a Londres a 18 mesos de presó pel cas de les escoltes a la premsa. El tribunal penal d'Old Bailey va condemnar Coulson després que fos declarat culpable la setmana passada de conspirar per interceptar telèfons entre 2000 i 2006 quan treballava per al desaparegut dominical britànic News of the World.

Coulson, que va ser director d'aquest rotatiu entre 2003 i 2007, va dimitir com a director de comunicacions de Cameron el gener del 2011 arran de les investigacions de la policia sobre les punxades de telèfons de rics i famosos per obtenir exclusives.

En donar a conèixer la pena, el jutge John Saunders va dir que Coulson, de 46 anys, havia d'assumir la culpa per les escoltes al mitjà perquè les coneixia i "les va incentivar quan hauria d'haver-les impedit".

El primer ministre britànic va assegurar que la condemna de presó imposada a Coulson demostra que "ningú no està per damunt de la llei". "És correcte que es faci justícia", va assenyalar Cameron.