El govern bonificarà amb 300 euros mensuals durant sis mesos la contractació indefinida de joves menors de 25 anys no ocupats, que ni estudiïn ni treballin, i que s'hagin acollit al programa de garantia juvenil. Segons va anunciar la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, la bonificació -que es descomptarà de les cotitzacions a la Seguretat Social- estarà en vigor fins al 30 de juny del 2016 i serà compatible amb qualsevol altre incentiu a la contractació indefinida.

Per optar a la bonificació el lloc de treball ha de ser de nova creació i indefinit, mentre que per als llocs de treball fixos a temps parcial baixarà a 150 euros mensuals si la jornada és del 50 % i a 225 euros si és del 75 %. Des de la setmana que ve els joves d'entre 16 i 25 anys podran inscriure's al portal de garantia juvenil, al qual tindran accés les empreses, amb l'únic requisit de no estar ocupat i no haver treballat en els darrers 30 dies. Així mateix, el govern ha ampliat del 50 al 100 % la bonificació de les cotitzacions socials del contracte en pràctiques.

Des de l'1 d'agost les pràctiques curriculars i remunerades dels estudiants universitaris i de Formació Professional Dual també tindran una bonificació del 100 % de les quotes a la Seguretat Social. A més, s'ha incrementat del 25 al 50 % l'ajuda per cobrir l'activitat formativa inclosa en els contractes de formació i aprenentatge, que ja disposen d'una bonificació del 100 % de les cotitzacions a la Seguretat Social si l'empresa té menys de 250 treballadors i del 50 % si té una plantilla superior.

Regulat l'ús de drones

El govern va aprovar ahir una regulació temporal de l'ús dels drones (vehicles aeris no tripulats), el pes dels quals sigui inferior a 150 quilos a l'hora de l'enlairament per aprofitar el gran potencial econòmic que té aquest sector emergent. Així ho va assegurar la ministra de Foment, Ana Pastor, en la roda de premsa posterior al consell de ministres, on s'ha donat el vistiplau a aquesta regulació, que haurà de ser desenvolupada reglamentàriament en els propers mesos.

La normativa va inclosa en un reial decret llei aprovat ahir que, a més, crea un nou marc aeroportuari, millora la competitivitat en els ports i incrementa la seguretat ferroviària. Pastor va recordar que, fins ara, no existia una normativa específica sobre l'ús de robots voladors, pel que era necessari que Espanya disposés d'una llei que permeti adaptar-se a aquesta nova tecnologia, però preservant la seguretat de les persones.

Els drones podran emprar-se en treballs aeris de recerca i desenvolupament, tractaments aeris, fitosanitaris i altres que suposin escampar substàncies en el sòl o l'atmosfera, incloent activitats de llançament de productes per a extinció d'incendis. Altres usos per als quals estan autoritzats seran aixecaments aeris, observació i vigilància aèria, incloent filmació i activitats de control d'incendis forestals; publicitat aèria, emissions de ràdio i TV, operacions d'emergència, recerca i salvament, segons Foment. Precisament, aquesta regulació afectarà empreses centrades en aquest camp com Catuav, de Moià.