El titular del jutjat número 1 del Vendrell ha imputat el conseller delegat de la constructora Teyco, l'empresari Jordi Sumarroca, per un presumpte delicte contra l'administració pública pel qual també estan imputats l'alcalde i sis regidors més de Torredembarra.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar ahir la informació avançada ahir mateix a la tarda pel diari El País sobre el fet que Sumarroca va acudir al jutjat dimecres al matí, però es va acollir al seu dret a no declarar.

A més a més, el jutge també ha imputat la interventora de l'Ajuntament de Torredembarra per un presumpte delicte contra l'administració pública, segons van confirmar a Efe fonts judicials, amb la qual cosa la investigació del Cas Efial ja suma deu imputats. El jutge va imputar la interventora Esther Agulló després de la declaració de la funcionària dijous passat en seu judicial per un presumpte delicte contra l'administració pública que ja suma com a imputats l'alcalde Daniel Masagué (CiU), sis regidors i també dos empresaris, u dels quals és el mateix Sumarroca.

El jutjat investiga, sota secret de sumari, un presumpte delicte contra l'administració pública que s'hauria comès entre l'Ajuntament de Torredembarra i les empreses Maes -de l'alcalde, Daniel Masagué, empresonat a Brians 1-, la constructora Teyco i una empresa immobiliària.

El 26 de juny passat, la Guàrdia Civil va registrar durant 14 hores l'Ajuntament i també la casa i l'empresa de l'alcalde de Torredembarra, així com la seu de Teyco a Barcelona.

L'empresa constructora Teyco ha construït a Torredembarra l'aparcament de Filadors i també el Teatre Auditori, encara per finalitzar i situat just davant del restaurant Tropik, que és propietat d'un altre dels imputats en el mateix cas, l'empresari de Torredembarra Blas Niubó.

Montse Gassull, regidora d'ERC al municipi que va denunciar diversos contractes a la Fiscalia l'any 2012, va avançar dilluns passat que "això és només el començament" i que "parlem de molts milions d'euros que han sortit de l'Ajuntament".

Mentre el jutge prossegueix la investigació d'aquest cas, la governabilitat d'aquest municipi de la costa tarragonina amb un marcat caràcter turístic està molt compromesa en plena temporada d'estiu, ja que la Junta de Govern Local actualment té delegades moltes funcions i tan sols la formen tres persones, totes regidors per part de CiU.