El candidat a la primera secretaria del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que tots els alcaldes socialistes investigats per l'afer dels sobresous de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) ja han "consignat", és a dir bloquejat, els diners que van rebre, a l'espera que la justícia determini si s'ha comès algun delicte. En aquest sentit, Iceta ha subratllat que la prioritat d'ara és "actuar amb la màxima transparència" perquè la gent pugui recuperar la confiança en aquest instrument. "Ja s'ha acomiadat el gerent de la FMC i les coses s'estan posant en ordre, confio que ben aviat es podrà fer net", ha assenyalat el candidat durant una trobada de militants socialistes gironins a Platja d'Aro.

Iceta ha explicat que la seva visita a les comarques gironines s'emmarca en un conjunt d'activitats i trobades que realitza arreu de Catalunya per presentar el seu projecte, conèixer de més a prop els membres de la formació i explicar els motius que l'han portat a presentar-se per liderar el PSC. En aquest sentit, Iceta ha afirmat que està "animat" de cara a les eleccions de la primera secretaria del partit que es realitzaran el proper diumenge. "A mesura que passen els dies vaig veient més gent que està il·lusionada, que té ganes de reconstruir el partit", ha afirmat.

No obstant això, Iceta ha subratllat que és conscient i té clar que "votar per un sol candidat no és tot lo engrescador" com volien que fossin aquestes eleccions. "Crec, però, que hi haurà una participació alta i es mostrarà que la formació continua innovant en sistemes democràtics i transparents per poder escollir els seus càrrecs i líders", ha assegurat amb convenciment. "Estem donant un pas endavant per una democràcia de cada cop més qualitat", ha afegit.

D'altra banda, i referent a les investigacions per presumptes sobresous il·lícits a la FMC, en el qual es troben involucrats diversos alcaldes del PSC d'arreu de Catalunya com el mateix Manuel Bustos que va ser el president de l'entitat; Iceta ha subratllat que la prioritat a partir d'ara és "actuar amb la màxima transparència". "La gent ha de saber que el sistema que ens va portar a això ja no es fa servir", ha afegit. En aquesta línia, el candidat ha assegurat que seguint les directrius de la Comissió Gestora del partit, tots els alcaldes socialistes involucrats en aquest afer han bloquejat els diners, dels presumptes sobresous, a l'espera que la justícia dictamini si s'ha comès alguna mena de delicte.

"S'han consignat perquè es puguin retornar si la Justícia creu que no s'han fet bé les coses", ha subratllat. Tot i això, Iceta ha volgut mostrar-se optimista i ha recordat que fins ara ja s'ha acomiadat al gerent de l'FMC i que "les coses s'estan posant en ordre". "Confio que ben aviat podrem fer net i, per tant, recuperar la confiança dels ciutadans en un instrument útil en la defensa dels ajuntaments de Catalunya", ha afirmat. Durant la seva explicació, Iceta ha recordat que l'Associació Catalana de Municipis (ACM) també ha tingut problemes de gestió. "És important esmenar els problemes i fer la feina, defensar el municipalisme a Catalunya que és la eina que ha ajudat a tots els pobles de Catalunya", ha apuntat.

Finalment, Iceta també ha valorat la participació i els resultats que va obtenir la regidora socialista, Sílvia Paneque, durant les primàries de Girona que es van realitzar aquest dissabte. "Hi va haver-hi una participació raonable si tenim present que es tractava d'una candidatura única", ha explicat. En aquesta línia, Iceta no ha dubtat en assegurar que Paneque té i tindrà "tot el seu suport i també el suport del partit".

En aquesta línia, fonts del PSC també han volgut contestar les paraules que l'exconsellera Marina Geli va realitzar dissabte tot afirmant que les eleccions primàries a la ciutat de Girona "no s'havien d'haver fet" perquè ja van "començar malament" en ser convocades per "una executiva amb la meitat dels membres dimitits". Des dels socialistes gironins han assegurat que les paraules de Geli falten a la veritat perquè les eleccions es van decidir i aprovar per l'executiva nacional i, en aquell moment, encara no s'havien produït les dimissions. A més, subratllen que en cap cas, la retirada dels diversos membres del partit podrien afectar la legitimitat de les primàries.