Nou de cada deu persones a les quals va espiar les seves comunicacions l'Agència Nacional de Seguretat (NSA) dels Estats Units eren usuaris comuns d'Internet, tant nord-americans com estrangers, segons afirma avui el diari Washington Post.

El diari ha estat estudiant durant quatre mesos els documents que l'antic empleat de la NSA Edward Snowden els va filtrar i ha deduït que només l'11 per cent de les persones eren objectius reals de l'agència. Gairebé la meitat dels documents de vigilància contenen diversos noms, adreces d'internet i altres detalls corresponents a nord-americans o residents als Estats Units.

Encara que els experts de l'agència americana van mirar de protegir la privacitat dels usuaris i van ser capaços d'emmascarar les referències personals en 65.000 documents, el Washington Post va trobar en els diversos arxius unes altres 900 adreces de correu electrònic que no havien estat amagades.

No obstant això, el diari assenyala que els missatges contenen material de "considerable valor" per als serveis d'intel·ligència, com ara informació secreta sobre un programa nuclear estranger, "doble joc" d'un notable aliat, una desgràcia militar que va afectar una potència enemiga i la identitat de pirates informàtics.