Les forces de seguretat israelianes han arrestat diversos sospitosos en relació amb el segrest i assassinat d'un jove palestí, segons va informar ahir el ministeri de Seguretat Pública d'Israel.

"Israel és un país que fa complir la llei, i continuarà prenent accions contra aquells que la violin. Demano a tots que mostrin responsabilitat i treballin per evitar més disturbis", va indicar el titular de la cartera, Yitzhak Aharonovitch, en un comunicat difós per la seva oficina. Segons la nota, la mort de Mohammad Abu Jedir, palestí de 16 anys, "és un acte escandalós i inacceptable que qualsevol persona sensata, sobretot en un país com Israel, ha de condemnar amb fermesa".

Una de les línies d'investigació de la policia apunta que Abu Jedir va ser assassinat per raons polítiques o nacionalistes, un fet que reforça la hipòtesi que els detinguts són extremistes jueus.

Un portaveu de la policia israeliana va assenyalar que el cas està sota secret de sumari i no va poder precisar si s'han practicat arrestos o quants individus han estat detinguts.

Mohammad Abu Jedir, el cos del qual va ser trobat dimecres en un bosc de Jerusalem, va ser malferit al cap i cremat viu, segons una autòpsia preliminar. "La causa directa de la mort van ser les cremades com a resultat del foc", va dir el fiscal general palestí, Mohamed al-Awewy.

La sol·licitud d'Abbas

El president de l'Autoritat Nacional Palestina (ANP), Mahmud Abbas, va sol·licitar ahir al secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, la formació d'un comitè internacional que investigui els crims contra els palestins. Abbas va lliurar una missiva dirigida a Ban Ki-moon a l'enviat especial de l'ONU per a l'Orient Mitjà, Robert Serry, en la qual demana el seguiment i la investigació dels crims i les violacions contra el seu poble. En la trobada amb Serry, Abbas va destacar el cas d'Abu Jedir, i també es va referir al suposat atac de forces de seguretat israelianes contra Tariq Abu Jedir, de 15 anys, palestinoamericà i cosí de Mohammad, posat en llibertat ahir després de ser detingut dijous passat sota les sospites d'haver llançat bombes incendiàries i pedres i haver ferit un agent de l'ordre israelià. "Tots hem vist en els mitjans la cara de Tariq, deformada per les lesions causades per un grup de colons criminals que s'han de considerar organitzacions il·legals i il·legítimes", va indicar Abbas.