Tres menors palestins han mort avui en bombardejos de l'aviació israeliana contra un habitatge a la localitat de Khan Iunis, al sud de Gaza, i contra un motorista a la ciutat de Gaza, han informat fonts mèdiques locals.

En total, són 14 les persones que han perdut la vida a la primera jornada de l'operació militar israeliana "Marge Protector" sobre la franja, que ha deixat també 80 ferits, la majoria civils.

Segons el portaveu d'Emergències de la franja, dos dels nens han mort amb altres cinc civils que es trobaven a l'edifici o els seus voltants.

D'acord amb fonts locals, l'altre menor ha mort en trobar-se en les proximitats d'un atac llançat sobre un milicià de Hamàs que conduïa una motocicleta pels carrers de ciutat de Gaza i que també ha mort en el bombardeig.

A més, cinc milicians -tres d'ells membres del grup radical palestí Jihad Islàmica i els altres dos adscrits a les "Brigades Azedin Al-Kasem", braç armat del moviment islamista Hamàs- han mort en tres atacs israelians al sud, centre-est i nord de Gaza.

Els primers anaven en un automòbil que ha estat eliminat en un barri de la ciutat de Gaza.

El penúltim es trobava al camp de refugiats de Nuseirat, al costat de localitat de Dir el Balaj, han explicat fonts de seguretat palestines, mentre que l'últim conduïa una motocicleta de tres rodes al nord de la franja.

L'Exèrcit israelià ha informat, per la seva banda, que un caça bombarder ha matat Mohammad Shaban, a qui va identificar com un "alt responsable de Hamàs".

Israel va iniciar ahir a la nit una nova operació militar contra Gaza, que va denominar "Marge Protector", els objectius -va dir- són frenar el llançament de coets des de la franja i colpejar Hamàs, a qui considera responsable de l'assassinat de tres estudiants israelians desapareguts el 12 de juny a la Cisjordània ocupada.

Aquest matí, el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, ha avisat a l'Exèrcit que ha d'estar preparat per a una llarga i dura campanya militar, que podria incloure una operació terrestre a Gaza.

Segons l'Exèrcit israelià, des que l'operació arrenqués ahir a la nit han estat atacats 150 objectius islamistes.